Loading...

Radionica: Materijalna i nematerijalna kultura kao element programa za školske grupe

21.09.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Osim predavanja, radionica će uključiti obilazak Etnografskog muzeja uz stručnog vodiča, demonstraciju radionica prilagođenih školskim grupama te razgovor o mogućnostima unapređenja suradnje muzeje i turističkih agencija

Radionica „Materijalna i nematerijalna kultura kao element programa za školske grupe“ će se održati u suradnji s Etnografskim muzejom u Zagrebu 2. listopada u 11 sati.

Hrvatska lista zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara sadrži 139 upisanih dobara od čega je 12 dobara upisanih na UNESCO-ovu reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva i 1 nematerijalno dobro na UNESCO-ovu listu ugrožene nematerijalne kulturne baštine kojoj je potrebna hitna zaštita. U svijetu samo Kina, Japan i Južna Koreja imaju više upisanih dobara na UNESCO listi nematerijalne baštine. 

Cilj radionice je podizanje svijesti o vrijednosti i bogatstvu materijalne i nematerijalne baštine u RH te će predstaviti nove mogućnosti uključivanja materijalne i nematerijalne kulture u programe za školske grupe.

Osim predavanja, radionica će uključiti obilazak Etnografskog muzeja uz stručnog vodiča, demonstraciju radionica prilagođenih školskim grupama te uključiti razgovor o mogućnostima unapređenja suradnje muzeje i turističkih agencija.

Radionica je besplatna za članove UHPA-e i prva je od niza edukacija koje će se organizirati s ciljem unapređenja suradnje receptivnih turističkih agencija  s ključnim dionicima.

Dodatne informacije moguće je dobiti na broj 01 483 6118 i na e-mail anita.libric@uhpa.hr.

Projekt se realizira uz podršku i sufinanciranje Ministarstva turizma.

FOTO: emz.hr

Vaši komentari