Loading...

Radionice ''Akademija zemlje i ruku'' u Iloku

16.06.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Održat će se od 19. do 25. lipnja 2017. godine

U organizaciji OPG-a „Izvori života“ iz Iloka, Društva Iločana i prijatelja Iloka iz Zagreba, od 19. do 25. lipnja 2017. održat će se ''Akademija zemlje i ruku“, radionice izrade „ćerpića“ - zemljanih opeka i drugih uporabnih i ukrasnih predmeta od zemlje u Iloku, za domaće i posjetitelje u formi turističkih paketa na zaštićenom arheološkom području Turska skela neposredno kraj obale Dunava. 

Ciljevi radionica i predavanja jesu očuvanje, revitalizacija i njegovanje iločke baštine. Izrađivat će se opeke od zemlje, pljeve/slame i vode koje nazivamo „ćerpić“, a kroz radionice likovne i obrtničke kulture izrađivat će se uporabni predmeti kakvi su se nekada koristili na području Srijema. U sklopu manifestacije održat će se ''Festival susjeda'', te niz predavanja s ciljem informiranja sudionika o mogućnostima razvoja ruralnog turizma i ljepotama lokalnog kraja.

Radionice su namijenjene turistima koji vole prirodu i kulturnu baštinu, studentima te djeci predškolskoga i školskoga uzrasta, privatnim iznajmljivačima i turističkim djelatnicima.

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama

 

Izvor: TZ Ilok

Vaši komentari