Loading...

Razvoj cikloturizma u Šibensko-kninskoj županiji

19.05.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

UHPA-ina domaća destinacija, Šibensko-kninska županija kreće s promocijom cijele destinacije kroz cikloturizam

Šibensko-kninska županija ove godine započela je s pozitivnim turističkim trendom, pa je u prva četiri mjeseca zabilježeno 19 posto više dolazaka i 26 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine.

Poseban iskorak napravljen je u području cikloturizma te tako UHPA-ina domaća destinacija, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, razvija ponudu za razvoj cikloturizma. S devedesetak biciklističkih staza (2300 kilometara, 90 biciklističkih staza i 15 ruta), ova je regija u posljednje dvije godine postala atraktivno odredište za bicikliste. Za potrebe cikloturizma pokrenuta je web stranica Bike&Hike koja pruža informacije o biciklističkim stazama, destinacijama, smještaju u obiteljskom smještaju, ali i drugim značajnim uslugama potrebnim cikloturistima. Sve biciklističke staze su obilježene i napravljene su po standardima struke, te povezane sa smještajem u obiteljskom smještaju i dodatnom turističkom ponudom.

Za svaki kvalitetni razvoj bilo kojeg turističkog proizvoda, kao i cijele turističke destinacije, važno je strateško planiranje, a pravi primjer je Šibensko-kninska županija koja nije odmah krenula u promociju cikloturizma i nedovršenog turističkog proizvoda, nego prvo u razvoj cijele infrastrukture, a tek onda na promociju.

“Trenutno smo u  fazi postavljanja signalizacije na cijelom području županije. Također, u izradi je redizajn aktualne web stranice koja će uskoro biti vani s novim video i foto materijalima i informacijama, u tisku su i nove brošure na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, a krećemo s promocijom cijele destinacije kroz cikloturizam na dva najveća biciklistička sajma u Europi – u Njemačkoj i Italiji”, istaknula je Željana Šikić, direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.   

Osnovni dio ponude za razvoj cikloturizma su uređene, ali i mapirane biciklističke staze, prostor za pranje bicikala i biciklističke odjeće, set alata za jednostavnije popravke, najam bicikala, sigurna spremišta za bicikle, organizirane biciklističke ture, najam MTB bicikala više klase te GPS uređaja, info mapa sa svim potrebnim informacijama važnim za bicikliste te okolnim događanjima itd.

 

Izvor: HrTurizam.hr

Fotografija: UHPA

Vaši komentari