Loading...

Reciklirajte i smanjite upotrebu plastičnih boca

11.04.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Donosimo kreativna rješenja za destinacije gdje je čista pitka voda nedostupna ili u nedostatku

Svake minute u svijetu se kupuje milijun plastičnih boca, a manje od 10 posto njih se reciklira, ostavljajući većinu da oštećuje okoliš. Pružanjem vode za piće gostima od najveće je važnosti za osiguravanje sigurne i nezaboravne avanture, ali naša globalna ovisnost o plastičnim bocama za jednokratnu uporabu dovela je do visokih troškova kako za tvrtke, tako i za planet.

Adventure Travel News nam donosi nekoliko primjera mjera koje se lako mogu primjeniti u turizmu kako bi se umanjili štetni učinci korištenja plastike na prirodu.

Nabil Tarazi, osnivač i direktor EcoHotels, tvrtke koja upravlja nagrađivanim hotelom Feynan Ecolodge-om u Jordanu, uklonio je plastične boce za jednokratnu uporabu iz svojih hotela. Čista pitka voda nalazi se u glinenim vrčevima u svakoj sobi, a dostupni su i na recepciji i blagovaonici.

Dobavljači dokazuju da čak i u odredištima poput Indije, Jordana i Tanzanije - gdje voda iz slavine nije pitka, plastične boce za jednokratnu uporabu nisu jedina opcija. Ako identificirate alternative i učinite ih lako dostupnim, možete eliminirati potrebu da posegnete za plastičnim bocama za jednokratnu uporabu.

Na mjestima kao što je otočje Galapagos, gdje nema sigurne, svježe vode, Stephanie Bonham-Carter, vlasnica Safari kampa u Galapagosu, zagovara komunikaciju i obrazovanje lokalnog stanovništva. Jedan od hotela u njihovom kompleksu svoju svježu vodu dobiva kroz sustav za skupljanje kiše.

Tswalu Kalahari, najveći privatni rezervat divljači u Južnoj Africi više u ponudi nema plastične boce s vodom već svi gosti i osoblje, kod dolaska, dobivaju bocu od nehrđajućeg čelika koju mogu napuniti na dobro raspoređenim fontanama s pitkom vodom.

Tswalu nije sam; diljem svijeta mnogi turistički objekti sve više nude besplatne višekratne boce i stanice za ponovno punjenje vode gostima.

Više primjera i  informacija možete pronaći ovdje.

Izvor: adventuretravelnews.com
Foto: UHPA

 

Vaši komentari