Loading...

Reciklirajte i smanjite upotrebu plastičnih boca

11.04.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Donosimo kreativna rješenja za destinacije gdje je čista pitka voda nedostupna ili u nedostatku

Svake minute u svijetu se kupuje milijun plastičnih boca, a manje od 10 posto njih se reciklira, ostavljajući većinu da oštećuje okoliš. Pružanje vode za piće od najveće je važnosti za osiguravanje sigurne i nezaboravne avanture, ali naša globalna ovisnost o plastičnim bocama za jednokratnu uporabu dovela je do visokih troškova kako za tvrtke, tako i za planet.

Adventure Travel News nam donosi nekoliko primjera kakve mjere poduzeća u turizmu poduzimaju kako bi spriječila zagađenje okoliša.

Nabil Tarazi, osnivač i direktor EcoHotels, tvrtke koja upravlja nagrađivanim hotelom Feynan Ecolodge-om u Jordanu uklonio je plastične boce za jednokratnu uporabu. Čista pitka voda se nalazi u glinenim vrčevima u svakoj sobi i dostupna na recepciji i blagovaonici.

Dobavljači dokazuju da čak i u odredištima poput Indije, Jordana i Tanzanije - gdje voda iz slavine nije pitka, plastične boce za jednokratnu uporabu nisu jedina opcija. Ako identificirate alternative i učinite ih lako dostupnim, možete eliminirati potrebu da posegnete za plastičnim bocama za jednokratnu uporabu.

Na mjestima kao otočje Galapagos, gdje nema sigurne, svježe vode, Stephanie Bonham-Carter, vlasnica Safari kampa u Galapagosu, izjavila je da su komunikacija i obrazovanje ključni. Oni su jedan od hotela koji svu svoju svježu vodu dobivaju  kroz sustave za skupljanje kiše.

Tswalu Kalahari, najveći privatni rezervat divljači u Južnoj Africi više ne pruža plastične boce s vodom već svi gosti i osoblje dobivaju bocu od nehrđajućeg čelika po dolasku koju mogu napuniti na mnogim dozerima s pitkom vodom.

Tswalu nije sam; operateri i druga poduzeća diljem svijeta uključujući Nomad Tanzania, Pugdundee Safari, Jaya House u Kambodži i Cayuga Collection u Srednjoj Americi - sve više nude besplatne višekratne boce i stanice za ponovno punjenje vode gostima.

Više primjera i  informacija možete pronaći ovdje.

Izvor: adventuretravelnews.com
Foto: UHPA

 

Vaši komentari