Loading...

Rekordan turistički srpanj u Zagrebu

13.08.2014
Turistička zajednica grada Zagreba
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Turistička zajednica Grada Zagreba bilježi porast dolazaka od 11% te porast noćenja od 9% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a o Zagrebu piše i njemački časopis Geo Saison

Zagreb je u srpnju 2014. godine posjetilo gotovo 102 tisuće posjetitelja koji su ostvarili oko 167 tisuća noćenja, što u odnosu na isti mjesec 2013. godine predstavlja porast od 11% posto u dolascima te 9% u noćenjima.

Najviše gostiju stiglo je iz: Južne Koreje, Španjolske, SAD-a, Velike Britanije te Njemačke.

Turistička zajednica grada Zagreba izuzetno je zadovoljna postignutim rezultatima, a radosna vijest je i da je Zagreb ovaj mjesec jedna od glavnih tema popularnog njemačkog časopisa Geo Saison.

Naime, ovaj njemački mjesečnik koji, prema službenim podacima, ima više od 791.600 čitatelja, na dvije stranice piše o Zagrebu i svim njegovim zanimljivostima koje treba posjetiti i doživjeti. Novinar g. Stephan Brünjes prošle je godine od 3.10. do 6.10. boravio u glavnom grad Hrvatske u organizaciji TZGZ-a te je ovaj članak nastao kao rezultat tog studijskog putovanja. Procijenjena vrijednost objavljenog članka jest 34.200€, a naklada časopisa 94.000 primjeraka. 

Pročitajte što je Geo Saison pisao o Zagrebu

Preporuke stranih medija izuzetno su bitne za promociju zagrebačkog turizma, tim više što potiču protok pozitivnih informacija o Zagrebu kao turističkoj destinaciji, a samim time i razmjenu ideja te efikasan način utjecaja na potencijalne posjetitelje. Turistička zajednica grada Zagreba konstantno radi na promociji hrvatske metropole, a suradnja s medijima diljem svijeta jedan je od najznačajnijih oblika promocije gdje se uložena sredstva višestruko vraćaju kroz objave raznih članaka, reportaža ili TV emisija.

Vaši komentari