Loading...

Sastanak Komisije za Europu UNWTO-a

29.05.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

U Zagrebu pristigli predstavnici 44 zemlje

U Zagrebu se od 27. do 30. svibnja održava 64. sastanak Komisije za Europu Svjetske turističke organizacije (UNWTO). Sastanak Komisije za Europu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) po drugi se puta održava u Hrvatskoj nakon što smo bili domaćini sastanka Komisije koji je održan u Cavtatu 2002. godine. Ovogodišnji sastanak Komisije za Europu u Zagrebu posebno je važno zbog toga što Hrvatska trenutno predsjeda navedenom Komisijom. Osim toga, ovaj sastanak obilježio je najveći odaziv zemalja i delegacija do sada – prisutni su predstavnici 44 zemlje od kojih je 40 zemalja članica te ukupno 130 sudionika. 

Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je kako je uloga UNWTO-a od njegovih začetaka pa tako i danas, da služi kao globalni forum za turističku politiku i druga pitanja povezana sa turizmom te je stoga izuzetno važno da Hrvatska kao jedna od perjanica turizma u svijetu, aktivno vodi politiku promoviranja važnosti turizma i sudjeluje u raspravama o izazovima i mogućnostima u turizmu zajedno sa svim partnerima i članicama.

Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić susreo se s Glavnim tajnikom UNWTO-a Zurabom Pololikashvilijem s kojim je razgovarao o inovacijama u turizmu, avioprijevozu, tematskim promocijama turističkih proizvoda poput eno gastronomije, ali i o najavi otvaranja ureda predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Madridu.

„Ured u Madridu planiramo otvoriti u siječnju iduće godine neposredno prije održavanja sajma FITUR, najvećeg turističkog sajma u Španjolskoj. Buduće predstavništvo posebno nam je važno zbog sjedišta UNWTO-a, ali i zbog sve većeg broja španjolskih turista koji su tijekom prošle godine ostvarili oko 290.000 dolazaka i više od 640.000 noćenja što predstavlja rast od 13 posto u odnosu na 2017. godinu“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Više pročitajte na stranci Ministarstva turizma.

Izvor: MINT

Foto: UNWTO

 

Vaši komentari