Loading...

Sastanak s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike

23.01.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Problemi prekasnog donošenja cjenika ulaznica u nacionalne parkove i parkove prirode

Predsjednik UHPA-e Tomislav Fain i voditeljica Ureda Ivana Maltar održali su sastanak u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike s pomoćnikom ministra Igorom Kreitmeyerom i pomoćnicom ministra turizma Monikom Udovičić na temu kasnog donošenja cjenika ulaznica nacionalnih parkova i parkova na području Republike Hrvatske.

UHPA je ukazala kako se turističke agencije već godinama susreću s istim problemom koji im stvara goleme poteškoće u poslovanju, a radi se o kasnom donošenju cjenika, nekontroliranom uvećanju cijena i smanjenju provizija za nadolazeću godinu.

U trenutku donošenja novih cjenika, najčešće u prosincu tekuće za narednu godinu, ponude turističkih agencija već su odavno plasirane na tržište temeljem važećih cijena ulaznica što naknadno predstavlja neplanirani trošak za agencije.

Stoga je UHPA iznijela prijedlog kako bi cjenike trebalo donijeti najkasnije do kraja ožujka tekuće za narednu godinu čime bi se uvelike olakšala neodrživa financijska kalkulacija s kojom se agencije susreću. Na ovaj način agencije bi na vrijeme mogle planirati svoje stvarne troškove u kreiranju paket aranžmana.

Ovaj prijedlog podržan je od strane pomoćnika g. Kreitmeyera te pomoćnice gđe. Udovičić te se nadamo njegovom prihvaćanju od strane javnih ustanova što očekujemo vrlo brzo.

 

Izvor: UHPA

Logo: Ministarstvo zaštite okoliša i energetike

Vaši komentari