Loading...

Selce slavi Dan(e) turizma

01.08.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Održat će se od 1. do 4. kolovoza

U Selcu, 4. kolovoza 1894. otvoreno je prvo javno uređeno kupalište u mjestu te se taj dan smatra početkom organiziranog turizma u Selcu. Manifestacija tome u čast u početcima se zvala Venecijanska noć, a kasnije je preimenovana u Dan turizma.

Ovogodišnji će se Dan(i) turizma održati od 1. do 4. kolovoza. Četverodnevno događanje otvara Primorska noć u četvrtak, 1. kolovoza, kada će od 18 sati u centru mjesta biti izloženi prirodni i domaći proizvodi (sir, med, džem, likeri, ulje itd.), originalni suveniri i rukotvorine, a očekuje se i bogata gastro ponuda i zabava uz tradicionalnu primorsku glazbu. Petak, 2. kolovoza, rezerviran je za zabavu uz vječne glazbene hitove kultne rock i pop grupe iz Liverpoola, a izvodit će ih Beatles Tribute band.
Susret primorskih zborova će u večernjim satima subote, 3. kolovoza zabaviti, rasplesati i opustiti posjetitelje i zagrijati im srca sjajnim glazbenim izvedbama, među kojima će najbrojnije biti tradicionalne primorske pjesme. 

Tradicionalni je dio proslave Dana turizma, 4. kolovoza, ostao sačuvan te će tako članovi ribolovnoga društva "Oslić" od 10 sati ujutro na rivi marljivo peći i nuditi besplatne ribice, dok u 20 sati započinje fešta na rivi uz grupe „Insula“ i „Vigor“. Tridesetak minuta nakon toga slijedi još jedan važan tradicionalan dio proslave – iz selačke luke na panoramsku noćnu vožnju kreću barke osvijetljene feralima i ukrašene jasenovim granama.

Treba dodati kako su Dan(i) turizma dio ljetnoga mozaika pod nazivom Crikvenica Summer Showtime koji ujedinjava događanja u srpnju i kolovozu diljem crikveničke rivijere.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto. TZG Crikvenice

 

 

 

 

 

Vaši komentari