Loading...

Senzacionalan uspjeh Hrvatske na turističkoj mapi Mediterana

19.02.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Direktorici UPUHH dr. Ivi Bahunek dodijeljena nagrada The Great Sea Award

Početkom godine na Malti, već šest godina za redom, održava se kongres pod nazivom Mediterranean Tourism Forum. Ove godine, forum je okupio preko 1500 sudionika iz 45 zemalja svijeta. Glavna tema ovogodišnjeg foruma bile su žene u svjetskom turizmu koje su se okupile kako bi s predsjednicom Malte stvorile „Think Tank“ koji će proizvesti ujednačujuće parametre za poslovanje žena u turizmu, posebice za zemlje u kojima ženska prava nisu dovoljno razvijena niti zastupljena.

Među desetak uspješnih žena u sektoru turizma svijeta, bila je i dr. Iva Bahunek koja je predstavila dosadašnje projekte hrvatske hotelske asocijacije poput programa obrazovanja, programe mentorstva za mlade s naglaskom na žene, predstavila ideje programa popularizacije ugostiteljskih zanimanja s naglaskom na žene i predstavila rezultate analiza o broju žena u turizmu na vodećim pozicijama u svijetu te dala svoje viđenje smjernica za daljnji rad „Think Tank“.

Treba dodati kako je glavna ovogodišnja inicijativa dr. Bahunek organizacija Youth Mediterranean Foruma od sljedeće godine koji će biti namijenjen mladima zainteresiranima za razvoj turizma u vlastitim zemljama kroz razvoj kulture, običaja, obrazovanja i očuvanja okoliša.

Odbor guvernera Mediteranskog foruma svake godine dodjeljuje nagradu osobama koje doprinose razvoju svjetskog turizma kroz projekte koje provode kao i njihov utjecaj na svjetskoj turističkoj sceni. Za posebne zasluge u promociji i unaprjeđenju Mediteranskog turizma, podijeljene su nagrade „The Great Sea Award“. Jedna od dobitnica ovogodišnje nagrade bila je i direktorica Udruge poslodavca u hotelijerstvu Hrvatske dr. Iva Bahunek za dugogodišnji doprinos razvoju turizma na Mediteranu.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: UPUHH

Vaši komentari