Loading...

Šesnaesti međunarodni kulinarski festival Biser mora

23.02.2021
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Održat će se od 13.-17. travnja 2021. u Supetru na Braču

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) u travnju ove godine po 16. put organizirat će Biser mora, međunarodni kulinarski festival.

Domaćin ovog najvećeg kuharskog natjecanja i festivala gastronomije u regiji od 13. do 17. travnja 2021. ponovno će biti Supetar koji okuplja stotine sudionika iz zemlje i inozemstva.

Na festival Biser mora iz godine u godinu dolaze se okušati i razmijeniti iskustva mladi kuhari i vodeći chefovi iz 30-ak zemalja pred međunarodnim kulinarskim sucima i kuharskim ambasadorima svjetskih gastronomija. Također, najavljeno je i preko 30 edukacija o vrhunskim tehnikama i trendovima uz korištenje biranih proizvoda iz asortimana partnera ŠKMER-a pod vodstvom renomiranih chefova, sommeliera i barmena.

“Biti će tu za svakoga tko je željan učenja puno korisnih znanja i vještina, puno ideja za pripremu uspješne sezone u vrijeme novih izazova. Osim nacionalnih kuhinja zemalja sudionica, posjetitelji festivala imat će priliku uživati u prezentacijama vrhunskih jela, začina, slastica, vina, kave, koktela…”,  najavila je Alma Harašić Bremec, organizatorica festivala.

Podsjetimo, Biser mora krovno je međunarodno natjecanje ŠKMER-a i gastronomski festival, pokrenut u Makarskoj 2006. godine na inicijativu Mira Bogdanovića i drugih osnivača udruge. Iz malog regionalnog natjecanja te preseljenjem u Svpetrvs hotele u Supetru na Braču 2010. godine, prometnuo se u vodeći međunarodni festival kuhara i ugostiteljskih škola u ovom dijelu Europe. Iz godine u godine pohode ga stotine natjecatelja iz svijeta, a preko tisuću gostiju prate natjecanja, okrugle stolove, master classove, enološke radionice, cooking showove, gastro izložbe, degustacije, prezentacija strane i domaće kuhinje.

Program i više informacija pronađite ovdje.

Izvor i foto: ŠKMER

 

Vaši komentari