Loading...

Shopping kao turistički doživljaj

15.10.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Shopping najviše zanima jednodnevne posjetitelje koji su i najveći potrošači te na kupnju u prosjeku troše 27 eura, navodi se u priopćenju za javnost s okruglog stola Kako potaknuti rast turističke potrošnje

Prošli tjedan održan je okrugli stol 'Kako potaknuti rast turističke potrošnje?' s ciljem poticanja suradnje maloprodajnog i turističkog sektora u promociji shopping turizm u Zagrebu i šire, navodi se u priopćenju Arene Centar, organizatora okruglog stola.

O mogućnostima ove ponude u Zagrebu govorio je velški stručnjak za turizam Terry Stevens. „Kreirati izvorno zagrebačko iskustvo putovanja i shoppinga je ono što će Zagreb izdvojiti od ostalih gradova oslanjajući se pritom na autentičnost i kvalitetu lokalnih proizvoda i dizajnera“, izjavio je Stevens.

Ravnateljica Instituta za turizam, Sanda Čorak, istaknula je važnost kupovine kao dijela turističkog doživljaja. „Kupnja više nije popratni sadržaj boravka u destinaciji, već postaje glavnim motivom posjeta što pokazuju i sve veći izdatci turista za kupovinu“, kazala je ravnateljica Instituta za turizam. Dodala je, navodi se u priopćenju, kako shopping  najviše zanima jednodnevne posjetitelje koji na kupnju potroše 27 eura dnevno, dok među gostima kojima shopping nije prioritet dolaska u destinaciju na kupovinu najviše troše gosti zagrebačkih hotela, oko 14 eura dnevno, a slijede ih nautički turisti čija su prosječna izdvajanja za kupnju oko 12 eura na dan. (np)

Vaši komentari