Loading...

Šibenik domaćin najprestižnije svjetske regate

18.05.2018
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Regate se održavaju 23.05. i 20.06.2018. godine

Dvije šibenske marine u vlasništvu turske Dogus Grupe, D-Marin Mandalina i D-Marin Dalmacija ove će godine biti domaćini jedne od najatraktivnijih i najprestižnijih svjetskih regata. Regata TP 52 Super Series pokrenuta je 2012. godine kako bi strastvenim jedriličarima ponudila mogućnost natjecateljskog jedrenja u atraktivnim destinacijama diljem svijeta, po uzoru na možda najpoznatiji jedriličarski događaj America’s Cup. Ovakve regate su do sada održane u Miamiju, Siciliji, Costa Smeraldi na Sardiniji, Palma de Mallorci i brojnim drugim destinacijama.

Ove godine regate se održavaju 23. svibnja i 20. lipnja u Šibeniku te se očekuje više od 500 vrhunskih sportaša i  brojnih sudionika America’s Cupa i Volvo Ocean Racea koji dolaze iz 20 zemalja

Ukupno 13 plovila su dopremljena na kojima će jedriti neka od najpoznatijih imena svjetskog jedrenja poput Roberta Scheidta, najuspješnijeg brazilskog olimpijac svih vremena koji je uz pet olimpijskih medalja osvojio i 17 odličja na svjetskim prvenstvima u jedrenju. Potvrđen je dolazak nekih od najjačih imena u svijetu jedrenja, poput Sir Bena Ainslieja, najtrofejnijeg olimpijca u jedrenju svih vremena.

Osim navedenoga, posjetitelji i ljubitelji jedrenja i ovakvih događanja moći će vidjeti i jednu od najpoznatijih svjetskih jedrilica - legendarnu Luna Rossu.

Ovo je jedinstvena prilika za hrvatski nautički turizam u Šibeniku.

Više pročitajte ovdje.

 

 

Foto: UHPA

Izvor: Turizam Info

 

 

Vaši komentari