Loading...

Sisačko-moslavačka županija dobila 30-tak interpretatora hrvatske tradicijske kulture

29.06.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Edukacija održana u suradnji s Visokom školom za komunikacijski menadžment i turizam Edward Bernays

UHPA-ina domaća destinacija godine, Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije s Visokom školom za komunikacijski menadžment i turizam Edward Bernays iz Zagreba educirala je tridesetak budućih interpretatora hrvatske tradicijske kulture u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Edukacija je obuhvatila brojne turističke segmente – pa su educirani i djelatnici turističkih zajednica i agencija, novinari, djelatnici muzeja, pučkih učilišta, prosvjetni radnici, turistički vodiči i animatori, članovi kulturno-umjetničkih društava, razvojnih agencija, članovi udruga, iznajmljivači, djelatnici interpretacijskih centara u županiji.

„Tradicijsku baštinu kojom Sisačko-moslavačka županija obiluje zajedno smo uspjeli interpretirati na atraktivan način i uklopiti u turistički proizvod destinacije i time stvorili dodanu vrijednosti. Polaznicima smo pomogli osvijestiti kako tradicijska baština nema samo umjetničku, povijesnu, znanstvenu, dokumentarnu i duhovnu vrijednost već i edukativno, društveno i turističko značenje, a doživljajni turizam na kojem intenzivno radimo spaja upravo povijest, etnologiju, umjetnost, arheologiju, hranu, vino, ostale lokalne proizvode“,  rekla je direktorica Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije Ingrid Padjen Đurić.

 Edukacija je osmišljena kroz tri modula koji su se održavali tijekom prošle i ove godine u Sisku, Kutini i Petrinji.

„Nastavu smo oblikovali kroz teorijske i praktične cjeline u suradnji sa ansamblom narodnih plesova i pjesama „Lado“, Institutom za etnologiju i folkloristiku, Etnografskim muzejom u Zagrebu, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom. Kroz tri modula polaznike smo educirali o prepoznavanju i zaštiti tradicijske kulture, naučili su oblike interpretacije kroz folklorni segment plesa, glazbe i nošnji i upoznali se s primjenom, odnosno osmišljavanjem kulturno turističke ponude na osnovu specifičnih sadržaja iz domene tradicijske kulture, a u skladu sa novim trendovima kao što je performans, ekonomija doživljaja i stroytelling“ pojasnila je dr.sc. Romana Lekić, pročelnica odjela za turizam Edward Bernaysa.

Više pročitajte ovdje.

Izvor: HrTurizam

Foto: TZ Sisačko-moslavačka županija

 

Vaši komentari