Loading...

Sjednica Upravnog odbora: Pokrenut postupak konzultacija za imenovanje novog direktora UHPA-e

01.07.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Od 1. srpnja 2015. godine Željko Trezner više neće obnašati dužnost direktora, ali ostaje na raspolaganju članovima UHPA-e kao savjetnik Upravnog odbora i stručni suradnik na projektima

Konstituirajuća sjednica Upravnog odbora UHPA-e u novom sazivu održana je 30. lipnja u Zagrebu. Na sjednici su uz predsjednika UHPA-e Borisa Žgombe bili prisutni novoizabrani članovi Upravnog odbora Michele Bassanese, Dragan Brnić, Tomislav Fain, Jurica Glavina, Vlado Ilišković, Laura Popovac, Ivan Pukšar te direktor UHPA-e Željko Trezner.

Upravni odbor UHPA-e prihvatio je zahtjev Željka Treznera za prestankom obnašanja dužnosti direktora sa 30.6.2015. te je pokrenuo postupak konzultacija za imenovanje novog direktora sukladno odredbama važećeg statuta UHPA-e. Upravni odbor je istovremeno donio odluku o imenovanju Željka Treznera za savjetnika Upravnog odbora UHPA-e.

„Obzirom na akademsku karijeru i povećanje opsega posla na Veleučilištu VERN' više nisam u mogućnosti u narednom periodu istovremeno obnašati dužnost direktora UHPA-e. Ovo je proces s kojim su članovi Upravnog odbora već bili upoznati, a najavio sam ga i na sjednici skupštine u Zadru“, kazao je Trezner za uhpa.hr. Ipak, dodao je kako ostaje na raspolaganju uredu UHPA-e i članovima za svaki savjet i pomoć, jednako kao i Tijelima UHPA-e, odnosno predsjedniku te članovima Upravnog i Nadzornog odbora.

Na sjednici u Zagrebu, zbog zaprimljenih pritužbi, iz članstva UHPA-e isključena je turistička agencija Express tours iz Čakovca. Naime, ured UHPA-e je zaprimio prigovore dviju osnovnih škola iz Istre čiji su učenici preko spomenute agencije trebali realizirati školu u prirodi. Agencija za navedena putovanja nije izvršila financijske obveze prema dobavljačima u skladu s preuzetim ugovornim obvezama te je onemogućila provedbu istih. U međuvremenu je broj oštećenih škola porastao preko 25.

Upravni odbor još je raspravljao o donošenju odluka iz nadležnosti Upravnog obora vezanim uz pitanje realizacije ciljeva i aktivnosti iz Statuta UHPA-e te o daljnjim aktivnostima vezanim uz donošenje Zakona o pružanju usluga u turizmu i Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Vaši komentari