Loading...

ŠKMER kao jedan od ključnih partnera usavršavat će nastavnike i učenike

25.06.2020
Udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Potpisan ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za Regionalni centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu u Splitu

ŠKMER jedan od ključnih partnera u Regionalnom centru kompetentnosti (RCK) u ugostiteljstvu i turizmu u Splitu, projektu kojem je nosilac Turističko-ugostiteljska škola u Splitu. Ministar turizma Gari Cappelli i ravnatelj Ivo Bilić, čija je škola još prije dvije godine ostvarila status Regionalnog centra kompetencije, i to s najvišim brojem bodova, potpisali su prošlog tjedna ugovor za “Uspostavu regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Split“. Time je bespovratno dodijeljeno 74,3 milijuna kuna iz EU fondova za obrazovanje, usavršavanje i osposobljavanje kadrova u ugostiteljstvu i turizmu s kompetencijama prema stvarnim potrebama poslodavaca.

Jedan od ključnih ciljeva projekte je dobiti kvalitetu edukacija i prostore za vrhunsku praktičnu nastavu i vježbi u obrazovanju kadrova za ugostiteljstvo i turizam koji bi unaprijedili postojeći obrazovni sustav.

Kroz RCK Split koji je jedan od šest u Hrvatskoj, izgraditi će se nova škola na mjestu sadašnje Turističko-ugostiteljske škole koja će se dijelom srušiti te će se neki dijelovi rekonstruirati s brojnim kabinetima i potpuno opremljena. Izgradit će se školska radionica, svojevrsni hotel s 4 zvjezdice koji će odražavati razinu hotelske industrije, a uvodi se i niz novih zanimanja. Inovativni programi će se razvijati za redovite učenike, ali i za obrazovanje odraslih; voditelj (manager) hrane i pića, gastronom specijalist za dalmatinske delicije, event manager, voditelj malog hotela i voditelj prijamnog odjela hotela (šef recepcije).

Glavna uloga edukatora iz ŠKMER Akademije je provođenje stručnih usavršavanja strukovnih nastavnika (kuharstvo, posluživanje, slastičarstvo), kao i priprema za sudjelovanje učenika (koji se obrazuju za zanimanja kuhar, konobar i slastičar) na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: ŠKMER

Vaši komentari