Loading...

Specijalizacija za turističke agencije u Zagrebu

29.05.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Uvodno predavanje održala je Danijela Džambo, voditeljica ureda UHPA-e, a govorila je o komercijalnim aspektima specijalizacije i certificiranju upravljanja kvalitetom

Projektu specijalizacije turističkih agencija koju, u suradnji s Ministarstvom turizma, provodi Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) pridružilo se još oko petnaestak turističkih agencija koje 29. i 30. svibnja sudjeluju na dvodnevnoj edukaciji koja je prvi korak prema specijalizaciji.

Uvodno predavanje održala je Danijela Džambo, voditeljica ureda UHPA-e, a govorila je o komercijalnim aspektima specijalizacije i certificiranju upravljanja kvalitetom. Najavila je daljnje aktivnosti na projektu te, kako kaže, na jesen očekuje pokretanje još dodatnih osam specijalizacija. Cilj je, dodala je, da se najbolje agencije na adekvatan način istaknu od drugih.

Osvrnula se i na sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008 koji je u travnju dobila UHPA zajedno s 40 agencija. Tvrdi kako je veličina ISO certifikata u tome što su njegovi procesi i procedure primjenjivi u svim agencija, bez obzira na veličinu agencije. 

Na spomenutom predavanju sudjelovala je i Mateja Janečić iz agencije Receptiva Opera koja je jedna od čak četrdeset agencija koje su dobile s UHPA-om ISO certifikat. Istaknula je kako je uvođenje ISO certifikata bilo naporno, ali dodala je, 'trud se isplatio jer smo poboljšali procedure te nam je sada poslovanje bolje organizirano i lakše i bolje komuniciramo', izjavila je Janečić.

Danas, zainteresirane za specijalizaciju, očekuje predavanje o projektu Travelife, osiguranju, pravnim okvirima i primjeni Zakona o PDV. Sutra nastavljaju s proučavanjem kriterija i etičkih kodeksa specijalizacije.

Prihvaćanjem kriterija i kodeksa agencije se obavezuju poslovati prema točno zadanim standardima.

Podsjetimo, današnja edukacija održava se nastavno na edukaciju održanu početkom travnja u Tuheljskim Toplicama. Riječ je o specijalizaciji za eno-gastro, pustolovni turizam, privatni smještaj, DMK (destinacijske menadžment kompanije) i posebna tržišta, PCO (professional congress organizer) te novi krug specijalizacija za školska putovanja. Kriteriji i etički kodeks za spomenute specijalizacije usvojeni su na sjednici Upravnog odbora koja je održana 27. ožujka. Svi kriteriji i etički kodeksi dostupni su na članskom djelu stranice u rubrici Specijalizacije. #uhpaspecijalizacija

(np)
 

 

Vaši komentari