Loading...

Split Gourmet Expo - gastro izložba

11.10.2016
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Projekt "Hrvatski gastronomski dragulj" organizira manifestaciju Split Gourmet Expo kojom Vas poziva na degustaciju splitske gastronomske ponude

Projekt "Hrvatski gastronomski dragulj" organiziran prvi puta 2007. godine u Dalmaciji, zaživio je i u drugim hrvatskim gradovima u kojima se nastoji podići kvaliteta i raznolikost gastronomske ponude. Split Gourmet Expo manifestacija je natjecateljskog karaktera kojom se nastoji promovirati gastro ponuda Splita.

Izložba objedinjuje restorane, konobe i hotele koji će delicije pripremati u vlastitim objektima, a izlagat će ih na zajedničkom stolu dugačkom 300-tinjak metara gdje će ih eminentni gastronomski stručnjaci ocjenjivati s obzirom na okus, izgled i originalnost. Izložba je organizirana u sljedećim kategorijama: hladno jelo, toplo jelo i desert, a smisao izložbe je da ugostitelji povećaju udio autohtonih jela u svojoj ponudi.

Uz gastro izložbu, ugostitelji imaju mogućnost sudjelovati i u enološkoj radionici na kojoj se mogu dodatno educirati o načinu serviranja vina uz hranu, točenja vina te ostalim enološkim pravilima koje bi svaki ugostitelj trebao uvesti u svoje poslovanje. Također, izložba omogućuje promociju sponzorima te malim lokalnim proizvođačim.

Više informacija o Split Gourmet Expo potražite ovdje.

 

Vaši komentari