Loading...

Split Gourmet Expo 2020. održava se od 1. do 5. prosinca

13.11.2020
Udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Otvorene prijave za natjecateljsku gastro izložbu

U splitskom hotelu Cornaro od 1. do 5. prosinca 2020. godine, održat će se Split Gourmet Expo (SGE), međunarodna manifestacija koja objedinjuje natjecanja kuhara, pizzaiola, slastičara, konobara, barista, barmena i timova restorana dvaju ključnih manifestacija ŠKMER-a – Bisera mora i Grand Gourmeta.

U završnici festivala, 5. prosinca na splitskoj Rivi bit će i gastro izložba restorana, konoba i hotela. Riječ je o manifestaciji kojom se sustavno promovira Split kao cjelogodišnja gourmet destinacija izvrsnosti, a objedinjuje gastro izložbu biranih jela splitskih ugostiteljskih objekata na 30-metarskom stolu na splitskoj Rivi, natjecanje i promociju kroz medije te publikaciju o sudionicima s receptima.

Na izložbenom stolu na Rivi bit će izložena tri slijeda (hladno ili toplo predjelo, glavno jelo te desert) po objektu koja će nakon ocjenjivanja moći besplatno kušati posjetitelji manifestacije. O okusu, izgledu i originalnosti jela odlučivat će stručni žiri eminentnih kuhara i gastronomskih stručnjaka te će nakon izložbe uslijediti i proglašenje najboljih po kategorijama, kao i sveukupni pobjednik manifestacije.

Treba svakako dodati i kako će ove godine na Split Gourmet Expo (SGE), u okviru natjecateljskih kategorija Grand Gourmeta, nastupiti BarLevels, dvočlani tim najboljih hrvatskih flair barmena. Tim čine Kristijan Briješki i Dragan Repac koji svoje vještine u žongliranju barmenskim priborom i bocama dok prave koktele dokazuju na flair natjecanjima diljem Europe.

Detalji za sudjelovanje na gastro izložbi i više informacija dostupno je ovdje.

Izvor i foto: ŠKMER

 

Vaši komentari