Loading...

Split: Zaključak o izmjeni Zaključka o određivanju javnog parkirališta pod naplatom za autobuse

07.10.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Donesena nova cijena za parkiranje autobusa na Rivi – Obala Lazareta

Grad Split, uz suglasnost i potporu Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, Turističke zajednice Grada Splita, Split parkinga d.o.o., Udruge hrvatskih putničkih agencija i Udruge hrvatskih putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, mijenja Zaključak o određivanju javnog parkirališta pod naplatom za autobuse na Rivi – Obala Lazareta u Splitu i sada glasi:

„Cijena za parkiranje autobusa plaća se radnim danom, subotom, nedjeljom i blagdanom u vremenu od 00,00 do 24,00 sata, kako slijedi:

MODEL AUTOBUSA

1.4.-31.10 (LJETNA TARIFA)

1.11. – 31.3. (ZIMSKA TARIFA)

Turistički mini autobus (od 9 do 20 putnika)

150,00 kn

75,00 kn

Turistički midi autobus (od 20  do 35 putnika)

300,00 kn

150,00 kn

Turistički autobus (preko  25 putnika)

600,00 kn

300,00 kn

Turistički autobusi iz gornje tablice koji su platili naknadu za ulazak na terminal radi ukrcaja ili iskrcaja putnika ostvaruju pravo na 3 sata besplatnog parkiranja na javnom parkiralištu pod naplatom za autobuse na Kopilici, a nakon isteka besplatnog parkiranja od 3 sata obvezni su platiti parkiranje na navedenom parkiralištu.

Za autobuse koji prevoze organizirane školske grupe iz Republike Hrvatske (osnovne i srednje škole) cijena iznosi 50,00 kuna po svakom ulasku autobusa na terminal radi iskrcaja ili ukrcaja putnika. Kao dokaz o prijevozu organizirane školske grupe prilaže se potvrda izdana od strane škole. Za autobuse koji prevoze organizirane grupe osoba s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti cijena iznosi 50,00 kn po svakom ulasku autobusa na terminal radi iskrcaja ili ukrcaja putnika. Prijevoznici su dužni o takvom obliku prijevoza pravovremeno obavijestit trgovačko društvo Split Parking d.o.o..

U razdoblju od 1. travnja do 31. listopada svaki ulazak turističkog autobusa, te svaki ulazak turističkih mini i midi autobusa na terminal radi iskrcaja ili ukrcaja putnika vremenski je ograničen na maksimalno zadržavanja do 15 minuta. Svakih slijedećih 15 minuta se naplaćuje.

U razdoblju od 1. studenog do 31. ožujka svaki ulazak turističkog autobusa te svaki ulazak turističkih mini i midi autobusa na terminal radi iskrcaja ili ukrcaja putnika je vremenski ograničen na maksimalno zadržavanja do 60 minuta.

Turistička agencija koja u tekućoj-kalendarskoj godini ostvari više od 140 ulazaka turističkim autobusima na terminal Riva radi iskrcaja ili ukrcaja putnika ostvaruje pravo na korištenje vinjete. Cijena godišnje vinjete iznosi 170.000,00 kuna.“.

Navedena odluka nalazi se u službenom glasniku grada Splita pod točkom 3. - ovdje.

Izvor i foto: Grad Split

 

Vaši komentari