Loading...

Splitski osnovci učili kreirati turističke aranžmane

16.04.2019
Sveučilište u Splitu - Odjel za stručne studije
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

U sklopu 17. Festivala znanosti koji se održavao od 8. do 13. travnja

U okviru 17. Festivala znanosti koji se ove godine održavao od 8. do 13. travnja na temu Boje, učenicima 8. razreda Osnovne škole Manuš predstavljen je jedan segment agencijskog poslovanja, kreiranje turističkih aranžmana.

Voditeljica radionice dr. sc. Mijana Matošević Radić, v. pred. na Sveučilišnom odjelu za stručne studije, Sveučilišta u Splitu, upoznala je učenike s pojmom turističkog aranžmana i različitim odlukama koje prilikom kreiranja turističkog aranžmana moraju donijeti organizatori putovanja. Nakon toga su se učenici okušali u ulozi organizatora putovanja.

Podijeljeni u projektne timove, kombinirajući različite atrakcije iz zelene kontinentalne i plave primorske Hrvatske, osmislili su plan putovanja za tri tržišna segmenta: učenike 8. razreda koji žele otići na ekskurziju na kojoj će nešto naučiti o Hrvatskoj i pri tome se zabaviti, učenike 8. razreda koje će roditelji nagraditi obiteljskim putovanjem za uspješno završenu osnovnu školu te nastavnike učenika 8. razreda kojima treba relaksirajuće putovanje kako bi se odmorili od svojih obveza i pripremili za novu generaciju učenika.

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati je o aktivnostima i rezultatima u području znanosti i umjetnosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja, a budući da su učenici 8. razreda pred odlukom o upisu srednje škole, nadamo se da je sudjelovanje na radionici potaklo nekoga od sudionika da se opredijele za neko od turističkih zanimanja te svoj profesionalni put usmjere u poslovanje turističkih agencija

Izvor i foto: Sveučilište u Splitu - Odjel za stručne studije

Vaši komentari