Loading...

Srednji vijek u Velikom Taboru

15.09.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Subota, 13. rujna, u Velikom Taboru bila je vrlo dobro posjećena te je više od petstotinjak posjetitelja uživalo u srednjovjekovnoj čaroliji koja se nastavlja 20. rujna

I ove subote u Velikom Taboru održan je viteški spektakl Srednjovjekovne svečanosti - pred kraljem Sigismundom i kraljicom Barbarom vitezovi su se borili za čast svojih odabranica. U glazbenom dijelu programa posjetiteljima se predstavila grupa Celtic Fantasy zajedno sa renesansnim plesovima Plesne družbe Veronika Desinićka.

"Osobito oduševljenje i velikih i malih posjetitelja izazvao je performance žonglera - u Street art predstavi Oda Ludosti. Svojim nastupom istaknule su se i polaznice Glazbene škole iz Pregrade - Flautine pod vodstvom prof. Gorane Šragalj. Mali vitezovi iz područne škole Vinagora uključili su se u muzejske radionice i izradili svoje krune te pogledali lutkarsku predstavu Legenda o Veroniki Desinićkoj", navodi se u obavijesti Velikog Tabora.

Dodaje se i kako su nezaobilazni nastupi  Desinićkih kuburaša i Taborgradskih oružnika. Unatoč vremenskim neprilikama prethodnog tjedna, subota u Velikom Taboru bila je uz povremena sunčana razdoblja vrlo dobro posjećena, više od petstotinjak posjetitelja uživalo je u srednjovjekovnoj  čaroliji koja se nastavlja još i slijedeće subote 20. rujna od 13 do 18 sati.

Inače, svake subote od 07.09. – 21.09.2013. od 13:00 sati je prilika za vratiit se u Srednji vijek jer se u Velikom Taboru, pridruženom članu UHPA-e od 2011. godine, održavaju srednjovjekovne svečanosti.

Vaši komentari