Loading...

Srednjoškolci ugostitelji pripremaju proljetnu marendu svojim kolegama

18.03.2013
Turistička zajednica grada Malog Lošinja
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Po prvi puta se održava „Proljetna marenda“ u suradnji sa S.Š. Ambroza Haračića iz Malog Lošinja i grupacijom Lošinj Hotels & Villas - 21. ožujka.

Inicijativa je došla od Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice, a u cilju promocije Lošinju deficitarnih zanimanja kuhara i konobara.

Ovog petka, simbolično na prvi dan proljeća (21.3.), mladi će učenici prvog, drugog i trećeg razreda srednje škole, ugostiteljske struke (smjera kuhari i konobari), pripremati zdravu marendu za svojih tristotinjak kolega učenika.

Gradonačelnik Grada Malog Lošinja je podržao ovaj iskorak u školovanju: „Uvijek rado podržavam kreativne inicijative, a posebno kad se odnose na usmjeravanje mladih. Na Lošinju su trenutačno zanimanja kuhara i konobara deficitarna, a jako je važno da mlade upoznamo s brojnim mogućnostima i benefitima koja donose upravo ova dva zanimanja. Škola je pravo mjesto za uvođenje pozitivnih promjena u percepciji o tome koje su im sve mogućnosti otvorene u ovoj branši.“ 

Proljetna marenda će se održati u petak, 21.3., u 10.15 sati, u holu Srednje škole Ambroza Haračića, za vrijeme trajanja velikog odmora, a od jela će se pripremati: hladna, topla i slatka jela.

Od hladnih jela izbor će biti između 3 vrste otvorenih sendviča (kozice, sir, šunka, vegetarijanski sendviči); mariniranog povrća na žaru te salate od peradi s povrćem i narančom. Od toplih jela pripremat će rižoto od šumskih lošinjskih šparoga i tikvice; tjesteninu s tunjevinom i slanutkom te savijaču od tri vrste povrća i sira.

Vaši komentari