Loading...

Stota obljetnica Etnografskog muzeja

09.10.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

U znaku zanimljivih izložaba od rujna 2019. do prosinca 2020.

Etnografski muzej, nacionalna muzejska kuća bogatog fundusa, puno stoljeće rada obilježava zanimljivim projektima u kojima prikazuje stoljetne promjene u načinu života te predmete uporabne vrijednosti koji su se tijekom tog vremena koristili.

Stotu godišnjicu postojanja Etnografski muzej Zagreb obilježava zanimljivim tematskim izložbama uporabnih predmeta koji su se koristili tijekom tih stotinu godina i govore o načinu života kojim se u tom vremenu živjelo.

„Sto predmeta za sto godina – Blago Etnografskog muzeja“ projekt je pokrenut sa željom da posjetitelji otkriju poruku odnosno priču koja se krije iza svakog izloška, u čemu će im pomoći audiozapisi, tekstovi ili multimedijalne poruke. Na taj način posjetitelji postaju aktivni sudionici i istraživači „uvučeni“ u priču koja govori o nekadašnjem načinu života te su svim generacijama zanimljivo svjedočanstvo o načinu života u proteklih stotinu godina. Izložba se može razgledati do 15. studenoga ove godine.

Obljetničku godinu Etnografski muzej obilježava još jednom zanimljivom izložbom pod nazivom Kapa dolje! – Priča o (ne)pokrivanju glave“ koja kroz priču o pokrivalima za glavu govori o stogodišnjoj povijesti samoga muzeja. Izloženo je oko 300 predmeta iz Hrvatske, Europe i cijelog svijeta koji otkrivaju razlike vezane uz njihovu funkciju i značenje. Izložba će biti otvorena do prosinca 2020. godine.

Izvor: TZG Zagreba

Foto: Etnografski muzej

 

Vaši komentari