Loading...

Studijsko putovanje Dunavom od Iloka do Novoga Sada

18.08.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Cilj studijskog putovanja je predstavljanje turističke ponude, podizanje razine prepoznatljivosti kvalitete turističke ponude i uspostavljanje bliže suradnje između hrvatskih i srpskih turoperatora

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije i Dunavski centar za kompetenciju organiziraju studijsko putovanje Dunavom na koje pozivaju zainteresirane predstavnike turističkih agencija, turističkih subjekata te predstavnike medija.

Studijsko putovanje održati će se 9. i 10. rujna, a okosnica putovanja je plovidba Dunavom turističkim brodom Danubius koji će povezati Ilok i Sremske Karlovce - dvije turističke destinacije uvrštene u rutu Put rimskih careva i Dunavski put vina.

Cilj studijskog putovanja je predstavljanje turističke ponude navedenih destinacija, podizanje razine prepoznatljivosti kvalitete turističke ponude dva grada kao i uspostavljanje bliže suradnje između hrvatskih i srpskih turoperatora.

Tijekom putovanja planiran je obilazak kulturno-povijesnih znamenitosti, upoznavanje s gastronomskom i enološkom ponudom te posebno iskustvo plovidbe Dunavom od Iloka do Novoga Sada. Troškovi putovanja pokriveni su od strane organizatora i uključuju: transport od Zagreba do Iloka te od Sremskih Karlovaca do Zagreba, obroke (ručak i večeru) i degustacije vina u oba grada, ulaznice prilikom obilazaka znamenitosti, vožnju brodom Danubius te noćenje.

Osim važnosti ove dvije destinacije za daljnji razvoj rute Put rimskih careva i Dunavski put vina, u TZ Vukovarsko-srijemske županije posebno ističu iskustvo vožnje brodom Danubius – koji u ovom trenutku plovidbom povezuje gradove s obje strane granice: Osijek, Ilok, Vukovar, Novi Sad i koji je, kažu, poseban sadržaj u daljnjem razvoju ovog turističkog proizvoda.

Prijave na studijsko putovanje traju do 1. rujna (ponedjeljak), a prijave se šalju  na e-mail: turisticka-zajednica@vk.t-com.hr. Detaljan program biti će dostavljen sedam dana prije početka putovanja dok je okvirni plan u nastavku.(np)

Prijedlog programa studijskog putovanja povezivanja rijekom Dunav gradova na Dunavu: Ilok i Sremski Karlovci (via Novi sad)

Vrijeme realizacije: 9./10. rujna 2014.

Ciljana skupina: predstavnici hrvatskih i srpskih turističkih agencija i novinara. Predloženi ukupni broj putnika je oko 40 s obje strane uključujući osobe u pratnji.

Prijedlog programa:

09.09. (utorak)

07.30 – polazak iz Zagreba prema Iloku

10.00 – polazak iz Novog Sada prema Iloku

12.00 – dolazak u Ilok, susret svih putnika

12.00 – 13.00 obilazak hotela Dunav, ručak

15.00 – obilazak Iloka: srednjovjekovna jezgra, dvorac Odeshalchi sa Muzejom grada Iloka

16.00 – obilazak Starog podruma, degustacija

17.00 – polazak brodom Danubius za Novi Sad, degustacija vina Srijemskog vinogorja na brodu (+ kava, voda)

20.00 - dolazak u Novi Sad, polazak prema Sremskim Karlovcima

10.09. (srijeda)

09.00 obilazak i ručak u Sremskim Karlovcima

14.00 – polazak putnika iz Hrvatske prema Zagrebu

Foto: TZ VSŽ

Vaši komentari