Loading...

SUD SIT: Održana radionica o cikloturizmu

01.04.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Na radionici su sudjelovali predstavnici turističkih agencija, poduzetnika u turizmu i predstavnika resornih institucija iz Hrvatske i Crne Gore

Radionicu o cikloturizmu održao je škotski stručnjak Peter Butterworth u Mlinici Šapro u Konavlima, u okviru projekta Održivi razvoj turizma posebnih interesa „SUD SIT“. Na radionici su sudjelovali predstavnici turističkih agencija, poduzetnika u turizmu i predstavnika resornih institucija iz Hrvatske i Crne Gore.

„Najvažniji savjet koji bih dao kao konzultant poduzetnik je da trebate naučiti zaokupiti pažnju svih osjetila potencijalnih klijenata obećanjem o jedinstvenim okusima, zvukovima i znamenitostima. Vaši klijenti traže hranu za dušu jednako kao što žele njegovati tijelo i biti u formi,“  istaknuo je Butterworth u teorijskom dijelu predavanja.

„Za cikloturizam u Škotskoj najvažnije je tržište Sjeverne Amerike. Uglavnom su to dobrostojeći klijenti voljni potrošiti na aktivan odmor, no, oni su u potrazi za visokom razinom osobne pažnje i podrške. Osim sjevernoameričkog tržišta, sve više zainteresiranih dolazi iz Rusije,“ dodao je  škotski stručnjak.

Nakon teorijskog dijela sudionici su imali praktičan rad te obilazak agroturizma i lokalne biciklističke staze. Dodajmo kako su projektom SUD SIT osigurana sredstva za čišćenje i uređivanje 100 kilometara pješačkih i biciklističkih staza kroz Konavle.

Organizatori radionice su Udruga hrvatskih putničkih agencije (UHPA) i Udruga Agroturizam Konavle u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA).  Radionica je organizirana u okviru projekta „Održivi razvoj turizma posebnih interesa” koji je financiran kroz IPA Prekogranični program suradnje Hrvatska-Crna-Gora te sufinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge. (olj)

 

Za sadržaj su odgovorni Udruga hrvatskih putničkih agencija i provedbeni partneri te isti ne odražava nužno stavove Europske unije i Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge. 

 

Vaši komentari