Loading...

SUD SIT: Održana radionica o eno-gastro turizmu

01.04.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

De Juan Alonso naveo je uspješne primjere iz Španjolske koja se nakon masovnog turizma okrenula tržištu posebnih interesa te je predstavio metode za uspješan plasman proizvoda na strana tržišta

Radionicu o eno-gastro turizmu održao je , 28. ožujka, španjolski stručnjak José María de Juan Alonso, u Kući Glavić na Poljicu, u okviru SUD SIT-a. Više od 60 sudionika, predstavnika turističkih agencija, poduzetnika u turizmu i predstavnika resornih institucija iz Hrvatske i Crne Gore imalo je priliku saznati što očekuju turisti zainteresirani za vinsku i gastronomsku ponudu.

De Juan Alonso naveo je uspješne primjere iz Španjolske koja se nakon masovnog turizma okrenula tržištu posebnih interesa te je predstavio metode za uspješan plasman proizvoda na strana tržišta:

„Potrebno je osmisliti prakse održivog i odgovornog poslovanja, uspostaviti sustav kvalitete budući da je to jedan od preduvjeta stranih putničkih agencija i turoperatora. Svakako bih preporučio formiranje turističkih klastera ili drugih oblika udruživanja u tijela kako bi se izbjegle poteškoće izravnog komuniciranja s nepoznatim tvrtkama. Ove strukture su također jače u promociji i komunikaciji, npr. u upravljanju društvenim medijima za pojedinu destinaciju, udruživanju i razvijanju ideja, financiranju, šire je tržište znanja“, poručio je  De Juan Alonso.

Organizatori radionice su Udruga hrvatskih putničkih agencije (UHPA) i Agroturizam Konavle u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA). Radionica je organizirana u okviru projekta „Održivi razvoj turizma posebnih interesa” koji je financiran kroz IPA Prekogranični program suradnje Hrvatska-Crna Gora te sufinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge. 

José María de Juan Alonso studirao je međunarodnu suradnju i razvoj na Europskom sveučilištu Madrid. Osnivač je saveza specijaliziranih konzultantskih poduzeća za tumačenje baštine i održivi turizam INTERPRETUR, španjolskog centra za održivi turizam CETR i vijeća za sastanak zelenih industrija GMIC. Stručni je član Europskog centra za eko –agroturizam. Trenutno radi kao voditelj projekata za CEO KOAN CONSULTING. Posjeduje iskustvo rada kao stručnjak za interpretaciju kulturnog naslijeđa, edukaciju turističkih djelatnika, gastronomiju i ruralni turizam.

Edukacije se nastavila i ovaj tjedan; u ponedjeljak, 31. ožujka 2014. u Mlinici Šapro (Zastolje) radionicu o cikloturizmu održao je škotski poduzetnik i stručnjak Peter Butterworth, dok će u utorak, 1. travnja 2014.  u Seoskoj kući Čilipi  radionicu voditi engleski stručnjak Jack Delf.  (olj)

Prezentacija:

 

Za sadržaj su odgovorni Udruga hrvatskih putničkih agencija i provedbeni partneri te isti ne odražava nužno stavove Europske unije i Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge. 

Vaši komentari