Loading...

SUD SIT: Predstavljanje biciklističko-pješačke staze u Konavlima

08.05.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Na nekadašnjoj željezničkoj stanici u Mihanićima u nedjelju, 10. svibnja u 11:30 sati, najprije će se kratko predstaviti koncept kojim je staza uređena i signalizirana, a njena daljnja revitalizacija i održavanje nastaviti će se i u budućnosti kroz nove projekte

Pozivamo vas na predstavljanje biciklističko-pješačke staze „Ćiro“, uređene, očišćene i signalizirane u sklopu projekta „Održivi razvoj turizma posebnih interesa“ a u sklopu programa manifestacije „Proljeće u Konavlima“.  

Na nekadašnjoj željezničkoj stanici u Mihanićima u nedjelju, 10. svibnja s početkom u 11:30 sati, najprije će se kratko predstaviti koncept kojim je staza uređena i signalizirana, a njena daljnja revitalizacija i održavanje nastaviti će se i u budućnosti kroz nove projekte.  Slijedi kratka šetnja  stazom, a potom i prigodni domjenak - ručak u prirodi koji će pripremiti kuharski akademik Božo Lučić.

Ova avanturistička staza, uređena trasom nekadašnje željezničke pruge poznate i kao „štreka“, svakako će biti jedna od atraktivnijih na ovom području, označena smjerokazima i informativnim tablama od Vojskog dola do Karasovića.

Tisuću učenika u Konavlima

Manifestacija se nastavlja i u ponedjeljak, 11. svibnja 2015. kada će konavoski agroturizmi i domaćinstva ugostiti gotovo tisuću učenika s dubrovačkog područja. Program “Konavle pune života“ će  započeti nastupom KUD-a Čilipi ispred crkve sv. Nikole u Čilipima u 9 sati. Nakon folklorne priredbe učenici će se rasporediti u grupama po konavoskim agroturizmima, na kojima će im domaćini prezentirati svoj rad i djelatnost te poslužiti zdravu seosku marendu. Tijekom cijelog vikenda konavoski agroturizmi otvaraju svoja vrata, a domaćini Vas očekuju na ukupno 14 konavoskih agroturizama.

Program cijele manifestacije, pregled i kontakte agroturizama koji sudjeluju u danima otvorenih vrata možete vidjeti na internetskoj stranici Agroturizma Konavle:  http://www.agroturizam-konavle.hr/hr/proljece-u-konavlima.

 

Vaši komentari