Loading...

Susret predstavnika UHPA-e i ruskog ATOR-a

10.10.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Obzirom da je Hrvatska avionska destinacija sa viznim režimom, veliki dio prometa iz Rusije prema Hrvatskoj obavlja se putem touroperatera i turističkih agencija stoga UHPA ovoj suradnji pridaje poseban značaj u kontekstu zastupanja interesa svojih članova

Nakon prošlogodišnjeg potpisivanja ugovora o zajedničkoj suradnji s ATOR-om (Association of Tour Operators of Russia), Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) bila je domaćin susreta ruskoj delegaciji koji se održao u Zagrebu od 5. do 7. listopada 2017.

Osim direktorice ATOR-a, gđe. Lomidze, rusku delegaciju činili su vodeći ruski turoperatori koji rade s Hrvatskom (TUI, Paks, Ruski Ekspres).

U ime Ministarstva turizma, rusku delegaciju primila je pomoćnica ministra turizma, gđa. Olivera Shejbal zajedno s predstavnicima hrvatske delegacije koju su činili Hrvatska turistička zajednica (HTZ), Agencija za investicije i konkurentnost (AIK), Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) te UHPA kao domaćin susreta.

Na sastanku se razgovaralo o otvorenim pitanjima u smjeru unaprjeđenja dosadašnje, odnosno buduće suradnje između dionika sektora turizma dviju država s posebnim osvrtom na jačanje promocije Hrvatske na tržištu Rusije, kao i viznog režima za ruske turiste. Osim toga razgovaralo se i o mogućnostima suradnje u razdoblju pred i posezone koja je također zanimljiva ruskim turistima.

Tako je u sklopu trodnevne posjete održana posebna prezentacija i obilazak Grada Zagreba i Zagrebačke županije, s posebnim naglaskom na predstojeću manifestaciju Advent u Zagrebu.

Sudeći po interesu ruskih kolega i statističkih podataka koji tome idu u prilog obzirom na povećanje broja gostiju s ruskog emitivnog tržišta, na ovom tržištu postoji veliki potencijal za hrvatski turizam.

Rusija je vrlo interesantno i potencijalno veliko emitivno tržište za Hrvatsku s kojeg u inozemstvo putuje preko 15 milijuna turista i koji i dalje troše više od prosjeka europskih turista.

Obzirom da je Hrvatska avionska destinacija sa viznim režimom, veliki dio prometa obavlja se putem touroperatera i turističkih agencija koji prodaju paket aranžmane, stoga UHPA ovoj suradnji pridaje poseban značaj u kontekstu zastupanja interesa svojih članova.

 

Izvor i foto: UHPA

Vaši komentari