Loading...

Svjetska izložba originalnih osobnih predmeta Elvisa Presleya pod sloganom: „Now it starts - Elvis' alive!” u Splitu

13.07.2012
Atlas d.d.
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Atlas je obogatio hrvatsku ljetnu ponudu za jedinstvenu svjetsku atrakciju. Svi obožavatelji rock kralja Elvisa Presleya moći će po prvi puta u Splitu razgledati osobne predmete jednog od najutjecajnijeg glazbenika današnjice.

Ljetna ponuda Hrvatske bogatija je za svjetsku atrakciju - jedinu izložbu osobnih predmeta Elvisa Presleya, koju turistička agencija Atlas dovodi u Split tijekom glavne turističke sezone - od 30. lipnja do 1. rujna.

Michael Jackson je imao svoju dijamantima optočenu rukavicu, Freddie Mercury plašt i krunu, no niti jedna pop-zvijezda nije prikupila toliko memorabilije kao Elvis Presley. Iz današnje perspektive, čini se da je sve što je taknuo kralj rock'n'rolla preko noći postalo nezaobilazan dio glazbene povijesti, pop ikonografije kojoj će težiti milijuni kolekcionara diljem svijeta.

Velik broj tih, osobnih predmeta Elvisa Presleyja svakodnevno možete pogledati u Splitu, u sklopu velike svjetske izložbe koja je „na turneju“ krenula iz Memphisa, rodnog grada legendarnog glazbenika.

Od stotinjak eksponata, vrijedi izdvojiti mikrofon iz mitskog Sun Records studija u kojeg je davne 1954. godine Elvis otpjevao svoje prve stihove i pokrenuo veliku glazbenu revoluciju zvanu rock'n'roll. Veliki uspjeh ubrzo mu je donio i bogatstvo koje se nikad nije sramio pokazivati svijetu pa, zahvaljujući spomenutoj izložbi, barem na trenutak možete doznati kako je bilo sjediti u njegovom slavnom Cadillacu sa zlatnim ključem ili razgledavati ekskluzivne fotografije s najpoznatijeg imanja na svijetu, mitskog Gracelanda.

Među manje poznatim detaljima iz Presleyjevog života jest i njegova strastvena ljubav prema karateu, borilačkoj vještini kojoj su ga podučavali najveći svjetski majstori. U prvoj polovici sedamdesetih, Elvis je dobio i specijalni karate nadimak „Gospodin pantera“, kojeg je ubrzo promijenio u „Gospodin Tigar“ zbog političkih konotacija vezanih uz kontroverzni politički pokret Crne pantere. Kimono u kojem se obračunavao s protivnicima također je dio ove izložbe.

Također, mnogi ne znaju da je za života prikupio i zavidnu kolekciju policijskih značaka, pogotovo nakon što je za ovaj neobičan hobi doznao čitav svijet. Iz bogate zbirke donosimo onu najvredniju, ukrašenu s čak 32 dijamanta i bisera.

Ako vam sve to nije dovoljno, u takozvanom „Elvis Kino Theater“ prikazivat će se raritetni koncertni nastupi i filmovi iz svih razdoblja Elvisovog života, naprasno prekinutog prije točno 35 godina. Kako bi se posjetitelji još dugo sjećali Splita i ove izložbe, moći će sa sobom ponijeti neki od atraktivnih suvenira iz „Gift Shopa „Graceland“. Fascinantan je i podatak da se vrijednost izložbenih eksponata Elvis Presley muzeja procjenjuje na 2,97 mil. eura.

Izložba će biti otvorena svakim danom na lokaciji Tončićeva 6 (ex Star Rock Caffe), od 10:00 – 23:00 h (zadnji ulaz u 22:30), a redovna cijena ulaznice je 90 kn.

Djeca do 7 godina na izložbu ulaze besplatno dok studenti i umirovljenici cijenu ulaznica plaćaju 72 kn. Isto tako popust od 20% nudi se i grupama posjetitelja (više od 20 posjetitelja). Karte se mogu kupiti na svim Atlasovim ovlaštenim prodajnim mjestima.

Osnovana 2000. godine kao mala online turistička agencija, adriatica.net Grupa danas je vodeća turistička kompanija na području jugoistočne Europe. Pokriva čitav spektar prvoklasnih turističkih usluga u pet glavnih područja: incoming poslovanju, turoperatorstvu, organizaciji poslovnih putovanja, sastanaka, insentiva, kongresa i evenata, maloprodajnoj mreži i online poslovanju.  Poslovna strategija definirana je kroz tri brenda: Kompas - glavni regionalni i međunarodni veleposlanik (adriatic ambassador), Atlas – vodeći DMC u Hrvatskoj, hrvatski domaćin (adriatic host), adriatica.net - vodeći web portal za buduće istraživače (adriatic navigator).

Sve dodatne informacije dostupne su na broju telefona 091 4121 110 i na  e-mail adresi: nikolina.frklic@adriatica.net

(kontakt osoba Nikolina Frklić).

Vaši komentari