Loading...

Svjetska konferencija o turizmu i energetici

20.06.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Održat će se 26. i 27. lipnja 2017. u Astani (Kazahstan)

U sklopu obilježavanja Međunarodne godine održivog razvoja turizma, Astana EXPO 2017. i UNWTO organiziraju konferenciju pod nazivom World Conference on Tourism and Future Energy: Unlocking Low-Carbon Growth Opportunities koja će se održati 26. i 27. lipnja 2017. u Astani (Kazahstan). 

Procjenjuje se da je turizam zaslužan za 5% globalne emisije ugljika, od čega 40% otpada na zračni promet i 20% na hotele i druge smještajne kapacitete. Preostalih 40% tih emisija vezane su za druge oblike prijevoza (cruise brodovi, automobili, željeznica itd.) i rekreacijske usluge u turizmu. Zeleni turizam i redukcija otpuštanja ugljika krucijalna su pitanja razvoja kako za održivost tako i za konkurentnost. Ona iziskuju viziju, inovaciju, planiranje, dobro upravljanje i nadzor od strane svih dionika.

Cilj konferencije je potaknuti raspravu između vodećih ljudi u sektoru, poduzetnika, financijskih kuća i zakonodavaca. Dodatno, istražit će se i nove prilike i inovativna rješenja za budućnost energetike globalnog turizma koji može doprinijeti smanjenju otpusta ugljika u atmosferu.

Izvor i foto: UNWTO

 

Vaši komentari