Loading...

Terme Jezerčica: Znanost potvrdila ono što gosti odavno tvrde: "ova voda je ljekovita"

12.08.2014
Terme Jezerčica d.o.o.
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Hotel Terme Jezerčica iz Donje Stubice nakon balneoloških ispitivanja izvorske vode od strane Škole narodnog zdravlja „dr. Andrija Štampar“ iz Zagreba, ponosno ističe ljekovitost i djelotvornost termalnih voda na bazenima u Donjoj Stubici

Početkom godine je tim Odjela za balneoklimatologiju, Škole narodnog zdravlja „dr. Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na čelu s dipl.ing. Radovanom Čepelakom, napravio analizu izvorske vode koju Terme Jezerčica koriste u svojim bazenima. 

Na temelju analiza ispitana voda prema balneološkoj klasifikaciji je karakterizirana kao hiperterma s jakim balneološkim svojstvima po temperaturi, sadržaju kalcija, magnezija i hidrogenkarbonata. Uspoređujući dobivene analitičke podatke s ranijim analizama zaključeno je da se kemijski sastav i fizikalna svojstva vode nisu izmijenili u zadnjih skoro 40 godina.

Termalna voda izvorne temperature 37,7°C sadrži više različitih iona te se smatra ljekovitom mineralnom vodom. Optimalna temperatura i kemijski sastav omogućuju primjenu vode u rehabilitaciji ili rekreaciji. Glavna prednost Termi Jezerčica, ističu analitičari, je ta što je voda u unutarnjim i vanjskim bazenima protočna jer upravo je protočnost ključan preduvjet da bi kupači osjetili ljekovitost termalnih voda i pozitivne utjecaje na zdravlje.

Analiza je pokazala, ističe balneotolog Čepelak,  da boravak u termalnoj vodi ima pozitivne efekte na ljudsko zdravlje i to prvenstveno kod bolesti lokomotornog sustava (artroze zglobova, upalnih reumatskih bolesti zglobova i kralježnice ili  posljedice trauma), ženskih bolesti kronično-upalnih adneksa i dishormonalnih stanja te kod kožnih bolesti poput dermatoze. Voda stvara pozitivne učinke i kod zdravih ljudi u vidu poboljšanja tjelesnih funkcija načetim modernim načinom života, svakodnevnim psihičkim opterećenjima i stresom. Sve to dovodi do iscrpljenja organizma, umora i depresivnih stanja u kojima je potreban oporavak organizma. Baš takav oporavak pruža ovaj tip vode, uz dodatne sadržaje gdje se pruža fizička aktivnost i hidrogimnastika.

Poznato je da Hrvatsko Zagorje i kontinentalna Hrvatska obiluju termalnim izvorima te je upravo ljekovitost termalnih voda i njena protočnost na bazenima jedna od osnova na čemu hotel Terme Jezerčica gradi svoju prepoznatljivost. Ova analiza voda je još jednom dokazala ono što naši redovni  gosti godinama tvrde: ova voda je ljekovita.  

Hotel Terme Jezerčica - Odmor za cijelu obitelj

Od 2005. godine izvorište Jezerčica je uređeno kao Terme Jezerčica te su 2012. godine postojeći hotel s 47 soba i vodeni park prošireni modernim zatvorenim kupalištem s 5 bazena, wellness i SPA centrom s 5 sauna kao i kongresnim centrom za do 200 osoba.

Danas gosti Termi Jezerčica mogu uživati u hotelskim sobama s termalnom vodom, vodenom parku koji se sastoji od 8 bazena na ukupno 3.400 m2 vodene površine i modernom wellness i SPA centru koji se prostire na 350 m2. Za goste hotela kao i za sve posjetitelje vodenog parka u ponudi je i bogata gastronomska ponuda s zagorskim specijalitetima te besplatni Wi-Fi Internet pristup na ukupnoj površini hotela i cijelog vodenog parka.

Vaši komentari