Loading...

Tijekom prva četiri mjeseca ostvaren porast u dolascima i noćenjima

17.05.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

U usporedbi s istim razdobljem prošle godine riječ je o porastima u dolascima za 22 posto te u noćenjima za 26 posto

Prema podacima sustava eVisitor tijekom prva četiri mjeseca u Hrvatskoj je ostvareno 1,7 milijuna dolazaka i 4,7 milijuna noćenja, što označava porast u dolascima za 22 posto te u noćenjima za 26 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Od ukupnog broja dolazaka i noćenja strani turisti su ostvarili 1,3 milijuna dolazaka, što je porast od 25 posto, i 3,6 milijuna noćenja, što je porast od čak 30 posto. Domaći turisti također bilježe porast od 14 posto u dolascima i 15 posto u noćenjima.

Najviše noćenja od siječnja do travnja ostvareno je u Istri (1,2 milijuna noćenja), a zatim slijede Kvarner, Dubrovačko-neretvanska županija, Splitsko-dalmatinska županija, grad Zagreb te Zadarska, Šibensko-kninska i Ličko-senjska županija.

U travnju ove godine ostvareno je 935 tisuća dolazaka i 2,8 milijuna noćenja što je u usporedbi s travnjem prošle godine porast u dolascima za 38 posto te u noćenjima za 48 posto.

Od ukupnog broja dolazaka i noćenja strani turisti su ostvarili 785 tisuća dolazaka (porast od 45 posto) i 2,4 milijuna noćenja (porast od 54 posto). Domaći turisti također bilježe rast od 11 posto u dolascima i 23 posto u noćenjima. U travnju je najviše noćenja ostvareno u Istri (847 tisuća noćenja), a zatim slijede Kvarner, Splitsko-dalmatinska županija, Dubrovačko-neretvanska i Zadarska županija, grad Zagreb, Šibensko-kninska te Ličko-senjska županija.

Domaći turisti su u travnju ostvarili 390 tisuća noćenja, dok su od inozemnih dolazaka najviše noćenja ostvarili turisti iz Njemačke, Slovenije, Austrije, Italije i Ujedinjenog Kraljevstva. 

Više informacija možete pronaći ovdje.

Izvor: MINT

Vaši komentari