Loading...

Tjedan geoznanosti u Astronomskom centru Rijeka

15.10.2018
Rijeka sport d.o.o.
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Obilježit će se od 17. do 19. listopada 2018. godine

Tjedan geoznanosti promovira razumijevanje i vrijednost istraživanja geoznanosti te njenu primjenu i važnost u svakodnevnom životu. Ova međunarodna manifestacija organizira se od listopada 1998. godine, a u njoj sudjeluje preko 50 milijuna ljudi diljem svijeta. Astronomski centar Rijeka u obilježavanju sudjeluje od 2014. godine.

Zemlja kao inspiracija“ (Earth as Inspiration) tema je ovogodišnje manifestacije, a koja ima za cilj osvijestiti čovječanstvo o ljudskom utjecaju na Zemljine prirodne sustave i procese.

S početkom u 17:30 sati prikazat će se film Carstvo svjetlosti čiji je sadržaj u skladu s ovogodišnjem temom ove međunarodne manifestacije. Film je nevjerojatna priča o evoluciji života na Zemlji, a scene kakvih se ne možete nagledati i izvanredna glazba jamče jedinstven ugođaj. Zahvaljujući zadivljujućim i do sada neviđenim slikama publika odlazi na čudnovato putovanje kroz Svemir i vrijeme te ujedno svjedoči o životu i njegovoj evoluciji od Velikog praska do modernog doba. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, a glas u hrvatskoj verziji posudila je Radojka Šverko. Kako se snimao film pogledajte na linku ovdje.

Više informacija pronađite ovdje ili na službenim stranicama Astronomskog centra Rijeke.

Kontakt:

Astronomski centar Rijeka (Rijeka sport d.o.o.)
T. 051 / 455-700; F. 051 / 455-701
e-mail: astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr
www.astronomski-centar-rijeka.hr

Izvor i foto: Rijeka sport d.o.o.

Vaši komentari