Loading...

“Tjedan mediteranske obale i makroregionalnih strategija”

16.09.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Registracija za online sudjelovanje otvorena je do 17. rujna

U ponedjeljak, 14. rujna 2020. godine video-konferencijom na temu „Obnova turizma kroz suradnju“  započeo je „Tjedan mediteranske obale i makroregionalnih strategija", na kojem sudjeluje i Ministarstvo turizma i sporta RH, koordinator tematskog stupa 4 za održivi turizam EUSAIR strategije.

U suorganizaciji Info točke EUSAIR makroregionalne strategije u Izoli, tijekom Tjedna do 25. rujna održat će se niz sastanaka radnih tijela i koordinatora tematskih stupova Jadransko-jonske strategije, ali i tematskih sastanaka otvorenih za javnost. Naglasak na održivi razvoj i „Europski zeleni plan“ daju radionice na temu zelene infrastrukture i „Prilike Europskog zelenog plana za makroregije“, kao i prateći događaj „Šumarska znanost za buduće šume: Šumska genetika praćenje i bioraznolikost u okolišu koji se mijenja“.

Na konferenciji  „Tourism Recovery Through Cooperation: A Macro-Regional Approach“ sudjelovala je i Blanka Belošević, voditeljica odjela za međunarodnu suradnju u Ministarstvu turizma i sporta svojim izlaganjem “Održivi turizam - suradnja unutar EUSAIR-a i s drugim makroregionalnim strategijama EU”. U izlaganjima je naglašeno da upravo makroregionalne strategije mogu olakšati proces oporavka turizma pogođenog COVID-19 krizom i to aktiviranjem mreža, platformi i struktura za međusobnu razmjenu dobrih praksi i naučenih lekcija, kao i suradnjom na rješavanju nekih nacionalnih, regionalnih i lokalnih potreba.

Suradnja oko zajedničkih interesa i ciljeva jamči nam stabilnost kao preduvjet za turizam. U dosadašnjem zajedničkom razvoju prijedloga projekata, pokazalo se da sve zemlje imaju cilj stvaranje sinergija i poticanje koordinacije između teritorija. Tako mora biti i u slučaju COVID-19 krize u kojoj također zajednički moramo osmišljavati nove pristupe i zajednički stvarati konkurentnost“, zaključila je Blanka Belošević, koordinatorica tematske upravljačke skupine za stup 4 „Održivi turizam“.

Registraciju za sudjelovanje na dijelu otvorenih događanja (Mediterranean Coast and Macro-regional Strategies Week 2020, Webinar on Green Infrastructure, Adriatic Ionian Initiative (AII) senior officials meeting, Presentation of Maritime spatial plan Slovenia i Forest Science for Future Forest: Final LIFEGENMON Conference) moguća je do 17. rujna - ovdje.

Više informacija dostupno je u priopćenju.

Izvor i foto: EUSAIR Jadransko-jonska strategija

 

Vaši komentari