Loading...

Tjedan plave ribe u Crikvenici

03.06.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Gastronomski užitak uz primamljive riblje specijalitete te zabavni program

Na Rivijeri Crikvenici, od 7. do 14. lipnja održat će se sedmi po redu Tjedan plave ribe, vladarici tradicionalne gastronomije ovoga kraja.

Ovaj zanimljiv tjedan dio je projekta „Cesta plave ribe“, koji je utemeljila Turistička zajednica Grada Crikvenice, nadahnuta bogatom ribarskom tradicijom. Podsjeća na važan dio ovdašnjega identiteta i vrijedne crikveničke ribare, koji su već u 18. stoljeću bili jako cijenjeni i poznati diljem svijeta po svojim vještinama.

Plavi će tjedan otvoriti prezentacija „Ceste plave ribe“ u petak, 7. lipnja u centru Crikvenice u 19 sati. Bit će to prava gastronomska pustolovina, uz slasne i primamljive riblje specijalitete, veliki gastro stol, dinamičan show cooking te zabavni program i puno dobre glazbe.

Tjedan plave ribe donosi za svakoga ponešto i povezuje tradiciju sa suvremenošću, a uz zabavu, jedna mu je od glavnih uloga edukacija. Tako će u ponedjeljak, 10. lipnja profesionalni kuhari naučiti nešto novo o modernim jelima od plave ribe, dok će dugogodišnji crikvenički gosti uživati već sljedeći dan na radionici o tradicionalnim jelima od plave ribe. Završetak ovogodišnje manifestacije uljepšat će „Večer ribarske tradicije“ u petak, 14. lipnja od 20:30 na Veloj paladi u Crikvenici.

Više pročitajte ovdje.

Izvor i foto: TZ Grada Crikvenice

 

 

 

 

 

Vaši komentari