Loading...

Travelife certifikat održivog poslovanja Globtour Eventu

09.04.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Turistička agencija sa sjedištem u Zagrebu zadovoljila je kriterije potrebne za dobivanje međunarodnog Travelife Partner certifikata kojim se potvrđuje predanost agencije održivom poslovanju u turizmu

Globtour Event jedna je od rijetkih turističkih agencija u Hrvatskoj koje se mogu pohvaliti međunarodnim certifikatom održivog turizma Travelife.

Agenciji je certifikat dodijeljen danas, 9. travnja, u Tuheljskim Toplicama, nakon predavanja o društvenom odgovornom poslovanju Travelife koje se održalo u sklopu dvodnevne edukacije koju UHPA organizira za turističke agencije.

„Poslovna etika, poštovanje prema našim ljudima i okolišu poslovni je imperativ turističke agencije Globtour Event. Zbog toga smo razvili i integrirali u poslovanje standarde održivog poslovanja Travelife. Na certifikat gledamo kao na potvrdu, ali i poticaj za daljnje usavršavanje prema održivosti“, kazala je prilikom preuzimanja Travelife Partner certifikata Vesna Pritchard, direktorica agencije Globtour Event.

„Da bi Hrvatska bila destinacija kakvu želimo, dionici u turizmu trebaju postati odgovorniji prema sebi, svojoj baštini, svojem neposrednom okolišu, a onda i prema svima i svemu što nas okružuje“, kazao je direktor UHPA-e Željko Trezner prilikom svečanog uručenja Travelife Partner certifikata agenciji koja je redovan član UHPA-e od 1992. godine.

Podsjetimo, prije skoro godinu dana projekt društveno odgovornog poslovanja u turizmu Travelife pokrenut je od strane UHPA-e, a uz potporu Agencije za mobilnost i programe Europske unije, vladinog Ureda za udruge i Ministarstva turizma. Do sada je uz Globtour Event, certifikat dobila samo agencija Perfectmeetings.hr  i to krajem ožujka.

Globtour Event je turistička agencija sa sjedištem u Zagrebu s više od 35 godina iskustva u organizaciji svih vrsta putovanja. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu na lokalnoj razini te partnerskom odnosu s globalnom kompanijom Carlson Wagonlit Travel, koji traje još od 1997. godine, Globtour Event uspješno je implementirao najviše standarde usluga. Dugi niz godina kontinuirano razvija i različite tematske incentive programe te sudjeluje u kreiranju kulturno turističkih proizvoda destinacije.

Projekt Travelife provodi se u sklopu projekta Obuka i certificiranje društveno odgovornog poslovanja u turizmu (CSR TOUR) financiranog uz potporu Europske komisije kroz Program za cjeloživotno učenje, Leonardo Da Vinci Transfer inovacija. (np)

Vaši komentari