Loading...

Travelife od ožujka i u Šibeniku

27.02.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Obrazovne institucije u Hrvatskoj sve više prepoznaju vrijednost svjetske inicijative Travelife koja se uvodi i među šibenske studente

Travelife je vodeća svjetska inicijativa za osposobljavanje, upravljanje i certificiranje turističkih agencija, hotela i drugih smještajnih objekata koje su posvećene održivom razvoju.

Inicijativi Travelife već su se priključili studenti Verna i učenici Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu, a vrijednost inicijative prepoznalo je i Veleučilište u Šibeniku koje će, prema najavama, od ožujka započeti s edukacijom studenata.

"Konkurentnost europskog turizma usko je povezana s njezinom održivošću. Tvrtke bi trebale biti društveno odgovorne kako bi bile konkurentne i produktivne u svijetu brzih promjena", rekla je prodekanica za poslovanje, dr. sc. Ivana Žilić, v. pred., znanstveni suradnik, Travelife trener.

Stoga se, dodaje, studente nastoji dodatno osvijestiti i educirati o održivom poslovanju jer će oni u budućnosti biti najvažniji resurs u poslovanju turističkih tvrtki. Ističe kako među studentima vlada veliki interes za Travelife jer je to jedan od načina kako se upoznati s modelom 'ostvarivanja profita postizanjem dobrobiti prema društvu i poduzeću’. 

Podsjetimo, u okviru projekta je do sada educirano više od 45 predstavnika hrvatskih turističkih agencija i turoperatora te 20 predstavnika hrvatskih hotelijera. Osim toga, educirani su i prvi auditori za hotele te su u pripremi edukacije za auditori za turističke agencije.

Financijska sredstva za realizaciju projekta osigurana su kroz program Leonardo Da Vinci Europske unije, a potporu je dobio i od Ureda za udruge te Ministarstva turizma. 

 

Vaši komentari