Loading...

Travelife u Hotelijersko-turističkoj školi u Zagrebu

17.01.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Počela su prva predavanja o društveno odgovornom poslovanju što je jedan od načina na koji UHPA pokušava pridonijeti usklađivanju obrazovanja s potrebama tržišta rada

Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) uspješno je proširila projekt Travelife i njegove metode održivog poslovanja na školstvo.

Trenutno na projektu surađujemo s Veleučilištem u Šibeniku, Veleučilištem Vern i Hotelijersko-turističkom školom u Zagrebu, a vjerujemo kako će prednosti Travelifea uskoro uvidjeti i ostale obrazovne institucije.

Hotelijersko-turistička škola je pokrenula niz predavanja o društveno odgovornom poslovanju i Travelife-u na koja se prijavilo preko 40 učenika koji u dva ciklusa svaki tjedan imaju predavanja.

UHPA je kao partner u aktivnosti predstavila program Travelife-a i njegovu primjenjivost u agencijskom poslovanju u Hrvatskoj i svijetu.

Voditelj odjela projekata UHPA-e Ivica Projić održao je prvo predavanje u prosincu 2013, a u idućim mjesecima nastavit će se gostovanja predstavnika UHPA-e na idućim ciklusima predavanja. Učenike očekuju još dva predavanja o održivosti u turizmu u siječnju 2014, a potom će prva skupina učenika pristupiti Travelife ispitu kako bi dobili osobni certifikat održivog poslovanja.

Prema Projićevim riječima na njegovom predavanju je sudjelovalo dvadesetak učenika, a zanimalo ih je sve, od agencijskog poslovanja, utjecaja turizma na okoliš do konkretnih metoda kako utjecati na očuvanje okoliša. Za učenike ima samo riječi hvale te kaže kako ga veoma raduje što i oni sami imaju svježe i zanimljive ideje.

Moramo istaknuti da su učenici spomenute škole i inače poznati po senzibilitetu i osjetljivosti na situaciju u svijetu te različitim akcijama i manifestacijama, kao što su npr. Dani Afrike, pokušavaju od svijeta napraviti ljepše mjesto za sve te nam je posebno drago što su postali djelom našeg projekta.

Podsjetimo, u projekt su trenutno uključene 63 turističke agencije, od kojih su neke na korak do dobivanja Travelife Partner certifikata.

Kroz pripremu za certifikat pokazalo se da članice UHPA-e u svom poslovanju imaju znatan broj elementa društveno odgovoronog poslovanja, te je samo izazov pronaći vrijeme potrebno za prolazak kroz proces certificiranja.

U tom procesu podršku im pruža ured UHPA-e, pa vjerujemo kako ćemo na iduća predavanja u Hotelijersko-turističkoj školi moći pozvati i prve predstavnike certificiranih agencija.

Iduće obrazovne aktivnosti vezane uz projekt Travelife u 2014. bit će u veljači kada će se održati trening za Travelife auditore za hotele, te jednodnevni seminar za hotelijere.

Ovaj projekt financiran je sredstvima Europske unije, a sve informacije o projektu dostupne su ovdje.

 

Vaši komentari