Loading...

Travelife u srednjim školama

05.11.2013
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Kreću prve edukacije o društveno odgovornom poslovanju u srednjim školama te certificiranje učenika prema standardima svjetske inicijative Travelife

Više od 45 predstavnika 30 hrvatskih turističkih agencija i turoperatora sudjelovalo je na tečaju o integriranju načela održivosti i društveno odgovornog poslovanja prema sustavu Travelife. Dvodnevni seminar, odnosno tečaj, održan je u Zagrebu u organizaciji Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) koja je za realizaciju projekta osigurala financijska sredstva kroz Program za cjeloživotno učenje Europske unije.

Tečaj je održao Chris Thompson, jedan od  vodećih konzultanata na području održivog turizma i društveno odgovornog poslovanja. Inače, Travelife je vodeća inicijativa za osposobljavanje, upravljanje i certificiranje turističkih tvrtki koje su posvećene održivom razvoju.

Polaznici tečaja usvojili su postupke integriranja načela održivosti Travelife sustava u uredsko poslovanje. Tečaj im je bio zanimljiv jer su saznali kako se načela održivosti Travelife mogu primijeniti na poslovne partnere, prijevoz, smještaj i usluge izleta što osigurava održiviji opskrbni lanac.

Osim toga, Travelife je prepoznatljiv u cijelom svijetu pa su na tečaju predstavljene i marketinške prakse kojima se mogu privući kupci i poslovni partneri koji očekuju, traže i žele društveno odgovorno poslovanje. Prema reakcijama polaznika, možemo zaključiti kako su zadovoljni seminarom. Ističu njegovu korisnost zbog fokusiranosti na svakodnevne situacije i pitanja s kojima se susreću turistički djelatnici.

Travelife u školama

Uskoro će UHPA projekt Travelife proširiti i na suradnju s obrazovnim institucijama kao što je Hotelijersko-turistička škola Zagreb s kojom će u studenom započeti suradnju na edukaciji učenika.

Prema najavama škole interes učenika za certifikacijski seminar Travelife je velik.

„Učenike naše škole, kroz realizaciju školskog i nacionalnog kurikuluma, nastojimo  društveno osvijestiti i učiniti ih socijalno osjetljivima za sva područja života.  Poučavanje o društveno odgovornom poslovanju kojim će se obogatiti izvedbeni dio kurikuluma, učenicima će dati dodanu vrijednost u sferi njihovih kompetencija i bolje pripremljenosti za realni svijet rada. Realizacijom projekta će se u kratkom vremenu uspostaviti snažnija povezanost između obrazovanja i gospodarstva, a poseban doprinos obrazovnog modula o društveno odgovornom poslovanju bit će  veća kompetentnost polaznika  za prevladavanje mogućih negativnih ekoloških, ekonomskih i socijalnih  učinaka  turizma. Važno je kontinuirano unaprjeđivati obrazovanje novim sadržajima kako bi se što bolje odgovorilo na sve složenije potrebe turističke industrije. Obrazovni modul DOP-a svakako će snažno doprinijeti kvaliteti  poslovanja turističkih agencija i hotela a i šire u sektoru turizma“, kazala je ravnateljica Marija Rašan-Križanac.

 

 

Vaši komentari