Loading...

Travelife za turističke agencije: Najbolje prakse održivog turizma

30.01.2015
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Istaknuti primjeri dobre prakse uključuju edukaciju turista, zaštitu flore i faune te mogu poslužiti kao inspiracija svim turističkim agencijama u poboljšanju poslovnog upravljanja, navodi se u priopćenju za javnost

Osamdeset primjera dobre prakse turističkih agencija u Hrvatskoj, Grčkoj, Latviji, Poljskoj, Nizozemskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu objavljeno je u Travelife brošuri Sustainability for Travel Companies.

„Održivo poslovanje turističkih agencija i drugih turističkih kompanija može biti magnet za turiste, pomoć u razvoju lokalne zajednice i razine zaštite okoliša“, navodi se u priopćenju Travelifea, dvogodišnjeg projekta održivog poslovanja koji je realiziran sredstvima Europske unije.

Istaknuti primjeri dobre prakse uključuju edukaciju turista, zaštitu flore i faune te mogu poslužiti kao inspiracija svim turističkim agencijama u poboljšanju poslovnog upravljanja, zaključak je priopćenja Održivost u turizmu potreba, a ne trend.

Brošura, izdana na engleskom jeziku, s primjerima dobre prakse i iz Hrvatske, dostupna je ovdje. Ona je kruna dvogodišnjeg projekta „Obuka i certificiranje društveno odgovornog poslovanja u turizmu - CSR TOUR”  za uvođenje Travelifea. Projekt je pokrenut od strane UHPA-e, a financira ga Europska komisija kroz Program za cjeloživotno učenje, Leonardo da Vinci – Prijenos inovacija, te ga sufinanciraju Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge i Ministarstvo turizma.

Vaši komentari