Loading...

Tri priznanja za Turističku zajednicu grada Zagreba

22.09.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Film „Zagreb Loves You“ osvojio je dva priznanja i „Meetings Star L“ nagradu za najbolju kongresnu destinaciju

Na nedavno održanim festivalima turističkog filma u Turskoj (International Tourism Film Festival) i u Srbiji (Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma Silafest), film Turističke zajednice grada Zagreba „Zagreb Loves You“, osvojio je dva važna priznanja. Riječ je o posebnim nagradama stručnih žirija koji su prepoznali ovaj film koji, za razliku od uobičajenih turističkih promotivnih spotova, pokazuje cijeli spektar emocija koje smo proživjeli, točno prije šest mjeseci, 22. ožujka, kada je Zagreb pogodio razoran potres.

 „Film „Zagreb Loves You“ kreirali smo u suradnji s redateljicom Martinom Miličević u trenutku kada je naš grad bio pogođen s dvije nesreće odjednom – pandemijom i potresom. Stvorili smo netipičan film jer smo željeli zabilježiti emociju i snagu Zagreba i njegovih građana, u periodu kada smo i sami mislili da živimo scene iz nekog američkog filma katastrofe. Film je postao okosnica naše sveobuhvatne kampanje #ZagrebLovesYou koja je ostvarila više od pola milijuna impresija. Obje nagrade odličan su nam poticaj da nastavimo raditi na način na koji nam trenutne mogućnosti to dozvoljavaju i veseli me da je naš rad prepoznala i međunarodna struka.“, izjavila je dr.sc. Martina Bienenfeld prilikom preuzimanja nagrade na International Tourism Film Festivalu u Turskoj.

Osim spomenutih nagrada, vrijedno priznanje Zagreb je osvojio i u poslovnom kontekstu. Točnije, na kongresnoj burzi Conventa koja se održala početkom rujna, Zagreb je osvojio Meetings Star L nagradu za najbolju kongresnu destinaciju koja može ugostiti 2.000 sudionika, što dodatno potvrđuje i rang na ljestvici organizacije ICCA (International Congress and Convention Association). Naime, ICCA-ina ljestvica kongresnih gradova za 2019. godinu ima ukupno 424 mjesta, a u usporedbi s 2018. godinom, naš grad je ostvario skok za čak 20 mjesta te se nalazi na 48. mjestu. Podsjećamo, ovaj statistički izvještaj temelji se na bazi podataka ICCA-e, što znači da brojke obuhvaćaju skupove koje organiziraju međunarodne udruge, a koji se održavaju redovito, rotiraju između najmanje tri države/regije i imaju najmanje 50 sudionika, tako da se radi o specifičnom segmentu kongresne industrije. Zagreb se ovim rezultatima ponovno dokazao kao vodeće odredište poslovnog turizma u Hrvatskoj, ali i kao jedno od vodećih odredišta za poslovne sastanke, skupove, kongrese i poticajna putovanja (tzv. incentive) u ovom dijelu Europe.

Nagrađeni film Zagreb Loves You možete pogledati ovdje.

Izvor i foto: TZG Zagreba

 

Vaši komentari