Loading...

Trodnevni vinski festival u srcu Zagreba

07.06.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Održat će se od 8. do 10. lipnja, a posjetitelji će moći kušati vina iz cijele Hrvatske

U organizaciji udruge Vinoljupci i pod pokroviteljstvom Gradonačelnika, od 8. do 10. lipnja 2017. u Kurelčevoj ulici u Zagrebu održat će se Winelovers' Street festival, sufinanciran od strane Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba.

Svaki od tri festivalska dana u fokus stavlja po jednu vinsku regiju Hrvatske, pa su tako u četvrtak na rasporedu vinari bregovite Hrvatske, u petak vinari Istre i Dalmacije, dok će se u subotu kušati vina Slavonije i Podunavlja. Manifestaciju prati i glazbeno-plesni program, a posjetitelje tako očekuje mala škola swinga (realizirana u suradnji sa udrugom Back To Swing Zagreb), te živa rockabilly, jazz, country i blues glazba. 

Organizatori festivala ističu kako su ponosni na tradiciju, ali i na suvremene uspjehe hrvatskog vinarstva te ih žele predstaviti građanima i turistima, nastojeći istovremeno rekonstruirati imidž elitizma vezan uz vino i vinske manifestacije. „Cilj nam je kreirati događanja koja su dostupna i pristupačna svim sadašnjim i budućim ljubiteljima vina jer suvremena vinska proizvodnja omogućuje svima dobra vina po dobroj cijeni. Na taj način kreiramo novo, mlado i educirano tržište vinskih potrošača koje pozitivno utječe na sve aspekte vinarstva – od gospodarstva do imidža Hrvatske kao zemlje bogate vinske kulture.“, istaknula je voditeljica projekta Irena Lučić.

Ulaz na festival je besplatan.

 

Izvor: Udruga Vinoljupci

Foto: UHPA

Vaši komentari