Loading...

Tuna, Sushi & Wine Festival 2019. u Zadru

02.04.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Festival koji čini spoj Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem

Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, Japanskim Veleposlanstvom u RH, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, Zadarskom županijom, TZ Zadarske županije i Klasterom Marikultura – Grupacija uzgajivača tune te ostalim partnerima u projektu, predstavlja program Tuna, Sushi & Wine Festivala 2019., koji će se održati u terminu od 05.-14. travnja 2019. godine.

Peti po redu Tuna, Sushi & Wine Festival predstavlja spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem.

Festival će biti podijeljen na stručni dio i program za javnost. Stručni dio obuhvaća edukaciju i stručnu izobrazbu chefova u sklopu Zadar Cooking Class-a. Festivalski program otvoren za javnost obuhvaća origami radionice u suradnji s Hrvatskim origami društvom u Arheološkom muzeju Zadar, prezentacije tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih vještina u izvedbi zadarskih sportskih klubova, Gastro pijaca na Trgu Petra Zoranića te Gastro večer. 

Službeno otvorenje festivala započinje 5. travnja 2019. u 11 sati izložbom fotografija „Škur“ u atriju palače Cedulin i izložbom fotografija „Podmorje“ na Trgu Petra Zoranića.

Od prvog do posljednjeg dana TSWF-a, svi zadarski restorani koji sudjeluju na Gastro večeri 13.04. i cooking show programu, u svojoj restoranskoj ponudi nudit će riblja jela po promotivnim cijenama.

Posjetitelji gastro pijace mogu kupiti bonove u vrijednosti od 15,00 kuna za specijalitete od tune i jadranske ribe te od 10,00 kn za vino ili sok. Sav prihod od prodaje bonova namijenjen je Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Zadru.

Program i više informacija dostupni su na službenoj stranici festivala.

Izvor i foto: Sushifest.zadar.travel

 

Vaši komentari