Loading...

Turističke atrakcije Vukovarsko-srijemske županije

10.06.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Destinacija se u posljednje vrijeme profilira kao destinacija doživljaja i tematskih tura, rečeno je na predstavljanju u Zagrebu

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije predstavila je jučer, 9. lipnja u Zagrebu, turističke atrakcije županije čime je počela turneja po hrvatskim gradovima. Nakon Zagreba, slijede Pula i Zadar.

S ciljem uspostavljanja novih poslovnih odnosa, a vezano uz kreiranje novih turističkih proizvoda kontinentalnog turizma s konkretnom turističkom ponudom Vukovarsko-srijemske županije, direktorica Turističkog ureda TZ Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak predstavila je destinacijske resurse i atrakcije te potencijal za kreiranje proizvoda eko-kulturnog, eno-gastronomskog i kreativnog te aktivnog turizma.

Ovo je područje poznato kao destinacija lova i ribolova, te poznatih folklornih manifestacija poput Vinkovačkih jeseni, Šokačkoga sijela, Iločke berbe grožđa, kao i bogate trpeze, a u posljednje se vrijeme profilira se kao destinacija doživljaja, rečeno je na predstavljanju destinacije, te je naglasak stavljen na promociju vina i gastronomije, kulturno-povijesnih atraktivnosti, memorijalnog Vukovara i tematskih ruta.

Dodano je kako će do svibnja 2015. godine biti dovršen stalni postav Muzeja vučedolske kulture, koja je jedno od duhovnih izvorišta Europe. U muzeju i njegovoj okolici nudit će se brojni interaktivni sadržaji, kao i smještajni kapaciteti koji će se graditi do 2018. godine.(np)

TZ Vukovarsko-srijemske županije pridruženi je član UHPA-e od siječnja 2012. godine.

Vaši komentari