Loading...

Tvrđava sv. Nikole službeno na popisu UNESCO

29.12.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Svečanost uručenja povelje povodom upisa tvrđave sv. Nikole na Popis svjetske baštine UNESCO održana je 21.12.2017. u Šibeniku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku održana je svečanost uručenja povelje povodom upisa tvrđave sv. Nikole na Popis svjetske baštine UNESCO u četvrtak, 21. prosinca 2017. Svečanosti je prisustvovala i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, te brojni visoki uzvanici. Prije svečane dodjele, na bedemima tvrđave je, zajedno sa zastavom RH, postavljena UNESCO zastava.

Tvrđava sv. Nikole na popis zaštićene svjetske baštine upisana je 9. srpnja ove godine u sklopu nominacije Obrambeni sustavi Republike Venecije 16. i 17. stoljeća. Povelju UNESCO-a za tvrđavu sv. Nikole uručio je šibensko-kninskom županu Goranu Pauku pomoćnik ravnatelja UNESCO-a za kulturu Francesco Bandarin. 

''Šibenik je jedan od rijetkih gradova koji ima dva dobra pod UNESCO zaštitom uz London, Berlin, Peking i New Delhi i želim vam dobrodošlicu u klub. Napravili ste odličan posao, ali ovo je tek početak.'' rekao je Bandarin te dodao da je tvrđava sv. Nikole jedna od najimpresivnijih tvrđava koje je ikad vidio. 

Više informacija pronađite ovdje.

 

Izvor: ŠibenikIN

Foto: UNESCO

Vaši komentari