Loading...

Tvrđavi kulture Šibenik odobren projekt iz europskog programa prekogranične suradnje

07.11.2019
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Cilj projekta je ojačati i diversificirati kulturno – turističku ponudu

FORTITUDE (Historic Fortresses Intensyfing Crossborder Tourism Development) naziv je novog projekta koji je odobren Javnoj ustanovi Tvrđava kulture Šibenik iz europskog programa prekogranične suradnje Interreg IPA CBC Hrvatska-Crna Gora-Bosna i Hercegovina!

Projekt je vrijedan oko 12 milijuna kuna (1.651.150,80 eura), a projektnu ideju i kompletnu aplikaciju osmislio je, razvio i prijavio tim Tvrđave kulture koji je ujedno i nositelj projekta.

Cilj projekta je ojačati i diversificirati kulturno – turističku ponudu u prekograničnom području, kao i razviti što kvalitetnije i održivije upravljanje kulturnim dobrima. Kroz ovaj projekt Tvrđava sv. Mihovila će tijekom naredne tri godine dobiti niz novih sadržaja u unutrašnjosti što uključuje nova tehnološka i prostorna rješenja u suvenirnici i Info pultu tvrđave, izložbene postave u muzejskoj prostoriji i dijelu podzemnih prostora tvrđave, kao i u prostorijama informativnog centra City Point koji se nalazi u staroj gradskoj jezgri Šibenika. Uređenje i opremanje unutrašnjosti tvrđave tako će doprinijeti poboljšanju doživljaja dnevnih posjetitelja, a unutrašnji prostori istodobno će zadržati svoju multifunkcionalnost.

"Ukupna sredstva koja će Tvrđava kulture Šibenik uložiti u provedbu ovog projekta iznose oko 4.1 milijuna kuna (556.000,00 eura), od čega će 85% iznosa sufinancirati Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj", rekla je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik.

Više pročitajte ovdje. 

Izvor i foto: Tvrđava kulture Šibenik

 

Vaši komentari