Loading...

TZ Varaždinske županije: Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u području izvođačke umjetnosti i putničkih agencija za 2021.

17.02.2021
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Javni poziv je otvoren do 28. veljače 2021.

Turistička zajednica Varaždinske županije objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u području izvođačke umjetnosti i putničkih agencija za 2021. godinu.

Jedinstven je to Javni poziv u Hrvatskoj koji je proizašao kao jedna od konkretnih mjera za amortiziranje štete nastale u gospodarstvu s ciljem očuvanja radnih mjesta, obzirom da su mjere za zaustavljanje epidemije snažno utjecale na pad prihoda, posebno u djelatnosti turističkih agencija i izvođačke umjetnosti, koje sada uopće ne rade ili rade sa značajno smanjenim kapacitetom.

Bespovratne potpore se odobravaju kao potpore male vrijednosti, a korisnici bespovratnih potpora mogu biti poslovni subjekti (trgovačka društva/obrti) sa sjedištem na području Varaždinske županije, koji se pretežito bave izvođačkim umjetnostima ili putničkim agencijama/turoperatori i to im je osnovna djelatnost.

Svi paketi moraju sadržavati enogastronomsku ponudu i minimalno 1 noćenje, a prednost će imati inovativni programi koji uključuju više mikrodestinacija i aranžmani koji nisu do sada bili na tržištu. Cilj Javnog poziva je pružanje potpore u osmišljavanju i provedbi projekata koji su u funkciji turističkog razvoja Varaždinske županije te očuvanje radnih mjesta poslovnih subjekata koji se bave predmetnim djelatnostima.

Predsjednik Turističke zajednice Varaždinske županije Željko Bedeković kazao je kako ova kriza mijenja poslovanje te se sve više okrećemo domaćim resursima.

“Ovim javnim pozivom nadamo se da će varaždinski organizatori putovanja ponuditi nove, kreativne i inovativne prijedloge boravka u našoj županiji koja se posljednjih godina probudila iz turističkog višedesetljetnog sna. Strani i domaći turisti otkrivaju kulturne i prirodne atrakcije, a zahvaljujući aktivnostima koje kontinuirano županija i Turistička zajednica provode posljednjih godina, brojni stanovnici županije postali su privatni poduzetnici i dodatni izvor zarade pronašli su upravo u turizmu. Najbolji primjer su Kuće za odmor s pričom, Okusi varaždinskog kraja, prezentacijski centri na poljoprivrednim gospodarstvima i najnoviji projekt: Agroturizam s pričom koji upravo započinjemo”.

Maksimalan iznos potpore je 15.000,00 kuna.

Javni poziv je otvoren do 28. veljače 2021. 

Izvor: HrTurizam

Foto: TZ Varaždinske županije

 

 

Vaši komentari