Loading...

TZ Virovitičko-podravske županije u Zagrebu predstavila projekt subvencioniranja putničkih agencija

29.06.2020
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Osigurano je 100 tisuća kuna za subvencioniranje turističkih aranžmana koji uključuju smještaj

Predstavnici Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije su 26. lipnja, u Zagrebu organizatorima putovanja prezentirali bogatu turističku ponudu.

„U trendu je održivi turizam, zelene, očuvane još neotkrivene destinacije u kojima nema masovnosti. Upravo je takva Virovitičko-podravska županija koja je u ovim izazovnim vremenima savršena oaza za putnike koji uživaju u osami i miru. Unatoč svemu nastavljamo s programom subveniconiranja noćenja u registriranim smještajnim objektima naše županije s 20 kuna, a na Javni poziv mogu se javiti sve turističke i putničke agencije registrirane na području Hrvatske koje imaju kreirane ili će tek kreirati paket aranžmane na području naše županije“, istaknula je Marina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije.

Za subveniconiranja putničkih agencija županijska turistička zajednica ove je godine izdvojila 100 tisuća kuna, što će itekako dobro doći u vrijeme u kojem su putničke agencije prve osjetile posljedice epidemiološke krize. Javni poziv otvoren je do kraja godine, sredstva će se agencijama isplaćivati na mjesečnoj razini, a zahtjevi se zaprimaju do 15. u mjesecu za protekli mjesec.

Kako Virovitičko-podravska županije ima što za ponuditi, potvrdio je Josip Mikolčić iz TZ Virovitičko podravske županije koji je predstavio Plemićku rutu s obnovljenim dvorcima i kurijama, Sakralnu rutu s iznimno lijepim crkvama i zanimljivim pričama te Zelenu rutu na kojoj su najatraktivniji Park prirode Papuk i rijeka Drava, dva UNESCO područja. Biciklizam, lov, ribolov, bogata gastronomska ponuda i nadaleko poznata gostoljubivost, razlog su više da se posjeti ovaj kraj u kojem se spajaju Podravina i Slavonija.

Više pročitajte ovdje.

Javni poziv za ostvarivanje prava na subvenciju za organizirani dolazak turista na područje VPŽ za 2020. dostupan je ovdje

Izvor: Virovitičko-podravska županija

Foto: TZ Virovitičko-podravske županije

Vaši komentari