Loading...

U Hrvatskoj do kraja svibnja ostvareno više od 9 milijuna noćenja

12.06.2017
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Prema sustavu eVisitor, radi se o porastu dolazaka i noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Prema prvim podacima sustava eVisitor, tijekom prvih pet mjeseci u Hrvatskoj je ostvareno 3 milijuna dolazaka i 9,3 milijuna noćenja, što je porast u dolascima za 14 posto te u noćenjima za 11 posto, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Od ukupnog broja dolazaka i noćenja strani su turisti ostvarili 2,4 milijuna dolazaka (+15 posto) i 7,7 milijuna noćenja (+10 posto), a poraste bilježe i domaći turisti s rastom od 12 posto u dolascima i 13 posto u noćenjima. 

Tako je od siječnja do svibnja najviše noćenja ostvareno u Istri (2,56 milijuna noćenja), Splitsko-dalmatinskoj županiji (1,47 milijuna noćenja) i na Kvarneru (1,42 milijuna noćenja). Zatim slijede Dubrovačko-neretvanska županija, Zagreb, Zadarska županija, Šibensko-kninska te Ličko-senjska županija.

Na kontinentu se radi o brojci od 610 tisuća noćenja, a najviše ih je ostvareno u Krapinsko-zagorskoj (121 tisuća noćenja), te Karlovačkoj i Osječko-baranjskoj županiji, a najviše noćenja su ostvarili turisti iz Njemačke (1,5 milijuna noćenja), zatim iz Austrije, Slovenije, Ujedinjene Kraljevine i Italije. Od ukupnog broja noćenja najviše ih je ostvareno u hotelima i to čak 5 milijuna noćenja.

Tijekom svibnja također je zabilježen porast turističkih dolazaka, a ostvareno je 1,3 milijuna dolazaka i 4,6 milijuna noćenja. U usporedbi sa svibnjem prošle godine riječ je o porastu u dolascima od 4 posto, dok je u noćenjima zabilježen i blaži pad od 2 posto. Najviše noćenja u svibnju ostvarili su turisti iz Njemačke (925 tisuća noćenja), zatim iz Austrije, Ujedinjene Kraljevine i Slovenije.

Više informacija možete pronaći ovdje.

 

Izvor: MINT

Foto: eVisitor

Vaši komentari