Loading...

U korak s njemačkim tržištem

09.06.2014
UHPA
Podijeli
Pošalji na mail

Članak je uspješno poslan na upisanu adresu.

Greška prilikom slanja, molimo pokušajte ponovo.

Sanja Subanović, UHPA-ina djelatnica 2 tjedna u svibnju je provela u Berlinu u ASR-u, udruzi neovisnih putničkih agencija Njemačke, ujedno i projektnom partneru

Među članovima UHPA-e, jedan od najpopularnijih projekata je onaj stručnog usavršavanja u trajanju od dva tjedna u stranim zemljama u okviru Programa za cjeloživotno učenje.  Prošle je godine to bila Velika Britanija dok se ove, desetak djelatnika putničkih agencija uputilo u Njemačku. Za sudionike mobilnosti su osigurana financijska sredstva za životne, putne i troškove pripreme.

Cilj mobilnosti je upoznati se s načinom rada partnerskih organizacija kako bi se primijenila nova znanja i vještine potrebne za  razvoj inovativnih proizvoda za tržišne niše turizma posebnih interesa ali i adekvatno odgovorilo na zahtjeve njemačkog tržišta. U fokusu razvoja novih proizvoda i poticanja suradnje hrvatskih i njemačkih poduzetnika u turizmu je fair partnerstvo te društveno odgovorno poslovanje.

Sanja Subanović, UHPA-ina djelatnica 2 tjedna u svibnju je provela u Berlinu u ASR-u, udruzi neovisnih putničkih agencija Njemačke, ujedno i projektnom partneru.

 „Vrlo smo slični kao udruga. Oni su udruženje malih i srednjih poduzeća, a većina naših članova je takva. Razlika je vidljiva u samom turističkom tržištu, Njemačka je jedna od najjačih emitivnih zemalja dok se naše agencije većinom bave receptivom. Tako su im se i agencije kroz dugogodišnji rad specijalizirale za pojedinu stranu destinaciju. Moram istaknuti kako je u Njemačkoj do certifikata Travelife Partner došlo tek 7 agencija, dok se u ISO 9001 certifikaciju nisu upuštali,“ istaknula je Subanović.

Program mobilnosti financijski je podržala Europska komisija kroz program „Leonardo da Vinci Mobilnost – Osobe na tržištu rada“ s 17.480,00 EUR za njegovo provođenje. Projekt uključuje Udrugu hrvatskih putničkih agencija kao koordinatora projekta i partnera ASR - udrugu neovisnih putničkih agencija Njemačke kao ustanovu domaćina (uključujući članove ASR-a). (Olja Ljubišić)

Vaši komentari